COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

1 de gener 1970

Kings of Convenience presentaran el seu nou disc Peace or Love dins del cicle Sit Back en un concert organitzat per L’Auditori de Barcelona i el Primavera Sound

Les entrades es posaran a la venda a partir del pròxim 7 de maig a les 11 h.
Peace or Love és el seu primer àlbum després de dotze anys i serà el protagonista d'una gira que passarà pel Teatro Lope de Vega, el Teatre La Rambleta i finalitzarà el 21 d’octubre a L'Auditori de Barcelona (dins del cicle Sit Back)

Kings of Convenience presentaran el seu nou disc Peace or Love dins del cicle Sit Back en un concert organitzat per L’Auditori de Barcelona i el Primavera Sound

Fa just vint anys, el 2001, Kings of Convenience publicaven Quiet is the New Loud, que no era només el seu àlbum de debut sinó també alguna cosa força més important: la declaració d'intencions que ha vertebrat tota la seva carrera. Xiuxiuejant a una o dues veus, acaronant la guitarra acústica i teclejant el piano amb cura han aconseguit que el seu folk-pop ressoni a tot el món durant un parell de dècades. Després arribarien Riot on an Empty Street i Declaration of Dependence, els dos discos amb els quals saltarien per damunt de les comparacions amb Simon & Garfunkel per convertir-se simplement en el seu propi cànon.

La fórmula de Kings of Convenience és tan senzilla que sembla no tenir truc, però algun n’ha de tenir: si no, hagués estat fàcil que molts altres haguessin repetit el seu èxit aprofitant els dotze anys que el projecte de Erlend Øye i Eirik Bøe porta en pausa discogràfica. Durant tot aquest temps se'ls ha vist alguna vegada damunt dels escenaris, però no publiquen nova música des de 2009.

Ara, per fi, el so del silenci està a punt de trencar-se amb Peace or Love, el disc que publicaran el proper 18 de juny. El procés de treball confirma que la seva fórmula té més misteri del que sembla: les primeres sessions d'enregistrament, ja amb gairebé totes les cançons escrites, es remunten a 2016. "Ens hem enganyat moltes vegades pensant que ara sabem com fer discos, però quan estem a l'estudi ens n'adonem que un enregistrament realment va de capturar la màgia. És molt, molt difícil fer que alguna cosa soni simple", han explicat ara que Peace or Love ja és gairebé una realitat i que fins i tot es pot escoltar un primer single, Rocky Trail.

El 21 d’octubre L’Audiori de Barcelona serà l’últim parada d’una gira que els portarà també a Madrid (Teatro Lope de Vega) i a València (Teatre La Rambleta). El nom dels Kings of Convenience se suma al de John Hopkins que, gràcies a la col·laboració entre L’Auditori de Barcelona i el Primavera Sound, també farà parada a la tardor (18 de novembre) dins el cicle Sit Back per presentar Polarity.

DIJOUS 21 D'OCTUBRE – L’AUDITORI DE BARCELONA (SIT BACK)
Entrades a la venda a partir del pròxim 7 de maig a les 11 h a auditori.cat

Anar al principi