COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 17 d'octubre 2018

Jordi Savall inaugura la temporada de Música Antiga amb Juditha Triumphans d'Antonio Vivaldi

La Capella Reial de Catalunya i Les Concerts des Nations interpreten una de les grans obres vocals del compositor venecià. Savall, que és imatge de la temporada, manté la residència a L'Auditori amb La Capella Reial de Catalunya

Jordi Savall inaugura la temporada de Música Antiga amb Juditha Triumphans d'Antonio Vivaldi

Aquest vespre el director Jordi Savall inaugura la temporada de Música Antiga de l'Auditori amb l'oratori Juditha triumphans, d'Antonio Vivaldi. Savall torna amb La Capella Reial de Catalunya, que es manté, una temporada més, com a grup resident a L'Auditori.

Acompanyarà la formació vocal Le Concert des Nations i un grup de solistes vocals encapçalats per la mezzosoprano Beate Kielland, que interpretarà el paper de Judith, la contralt Marina de Liso com a Holopherne i la soprano Rachel Redmond com a Vagus, entre altres.


Juditha triumphans, l'únic Sacrum militare oratorium de Vivaldi que ha arribat als nostres dies

Composta per celebrar la victòria de Venècia sobre els turcs durant el setge de Corfú (conseqüència de la derrota de l’exercit otomà per les tropes austríaques a la batalla de Petervaradino del 5 d’agost de 1716), Juditha triumphans representa el cim de la producció vocal d’Antonio Vivaldi.

Aquest Sacrum militare oratorium es basa en el història bíblica del llibre de Judit, amb un text en llatí, obra de Iacopo Cassetti, A l’Ospedale della Pietà de Venècia, lloc on es va crear i representar l’obra a la tardor del 1716, tots els personatges, incloent el conjunt vocal, eren interpretats per veus femenines: Judith i la seva criada Abra, Holofernes i el seu eunuc Vagaus, així com Ozias, el gran sacerdot de Betulia.

La Juditha triumphans, l’únic dels seus quatre que ha perviscut fins als nostres dies, ens colpeix per l’extraordinària bellesa de les àries i les intenses intervencions corals, el dramatisme dels recitatius i la sorprenent varietat de combinacions tímbriques del conjunt orquestral (a les cordes habituals, si afegeixen 5 violes de gamba, la viola d’amore, 4 tiorbes, mandolino, flautí, sachalumeau, oboès, trompetes, clarini i timpani).


El So Original, quatre propostes amb Jordi Savall per aquesta temporada
Sota el nom El So original, el compromís de Jordi Savall i La Capella Reial de Catalunya amb L'Auditori es desenvoluparà aquesta temporada a través de quatre programes en els quals interpretarà obres mestres de grans noms del repertori barroc i clàssic, com són els d'Antonio Vivaldi (amb Juditha triumphans), Heinrich Schütz, Johann Sebastian Bach i Ludwig van Beethoven.