Notícies

Lisi Andrés | 17 octubre 2016

Jordi Savall inaugura la temporada de Música Antiga de L’Auditori

Per primera vegada els instruments de la col·lecció del Museu de la Música prendran vida dins la temporada de la mà de grans solistes

Jordi Savall inaugura demà la temporada de Música Antiga de L’Auditori amb el concert Les Éléments: Tempêtes, Orages & Fêtes Marines a la Sala 1 Pau Casals. Es tracta d’un homenatge al planeta Terra amb obres d’alguns dels grans músics del segle XVIII com Marin Marais, Jean-Féry Rebel, Antonio Vivaldi, Georg Philipp Telemann i Jean-Philippe Rameau, entre d’altres. Totes elles dedicades a celebrar la naturalesa i els elements i interpretades amb instruments d’època pels components de Le Concert des Nations. Savall oferirà dos concerts més dins la temporada de L’Auditori – El so original que permetran al públic gaudir de Heinrich Isaac, un dels compositors més grans del Renaixement i de L’Harmonia de les Nacions, un recorregut per les músiques més representatives i populars de les corts de l’antiga Europa.

Un dels grans projectes de la temporada 16-17 serà el protagonitzat per la violinista Isabelle Faust, la Freiburger Barokorchester i el prestigiós director Pablo Heras Casado que es tancaran a L’Auditori per enregistrar el Concert per a Violí i Orquestra de Mendelssohn. L’enregistrament es presentarà juntament amb la Simfonia número 5 en un dels grans concerts de la temporada. La temporada d’Antiga se sumarà a les múltiples celebracions que els auditoris d’arreu d’Europa dedicaran al 450è aniversari del naixement de Monteverdi. A L’Auditori es podrà escoltar la primera gran obra mestra operística: L’Orfeo, que arriba de la mà d’uns experts en la matèria, Concerto Italiano dirigit per Rinaldo Alessandrini, que pot presumir d’haver realitzat un dels enregistraments de referència de l’obra per a qualsevol col·leccionista. També se celebrarà un Festival Purcell portant per primera vegada a Barcelona una formació de referència al centre d’Europa com és Le Concert Spirituel i que es presenta dirigida pel seu director titular Hervé Niquet per interpretar tres de les obres més conegudes del mestre britànic: l’Aniversari i el Funeral de la Reina Mary i l’Oda a Santa Cecilia. Es completa així la interpretació del repertori de referència de Purcell que ja ha sonat a L’Auditori amb Dido i Enees i The Fairy Queen.

Una altra cita imprescindible de la temporada és la protagonitzada per la formació The Sixteen, capitanejada per Harry Christophers, que actuarà per primera vegada a L’Auditori en un concert dedicat a la música vocal del renaixement entorn de la capella sixtina. I amb l’Akademie Fur Alte Musik de Berlin es completarà la interpretació de la integral dels Concerts Brandenburg i les Suites per a Orquestra iniciats la temporada passada.
En aquesta temporada d’Antiga hi haurà tres concerts que posaran en valor el patrimoni instrumental del Museu de la Música de Barcelona. Un d’ells capitanejat per Enrike Solinís, guitarrista imprescindible de l’escena nacional que farà sonar, entre d’altres, la guitarra italiana i la dels lleons. Jean Rondeau, guanyador del concurs internacional de clavicèmbal de Bruges presentarà un programa que contraposa Bach i Scarlatti utilitzant, també, el clavicèmbal Zell del Museu i Juan de la Rubia, oferirà en concert un programa dedicat a Antonio de Cabezón amb el singular claviorgue que prèviament ha enregistrat a L’Auditori.