Notícies

Aleix Palau | 29 de maig 2019

Jordi Savall dona el tret de sortida a la seva primera integral de simfonies de Beethoven a L'Auditori

El proper divendres 7 de juny, el mestre Savall dirigirà Le Concert des Nations amb un primer programa que estarà format per les Simfonies número 1, 2 i 4 de Ludwig van Beethoven. Les nou simfonies es repartiran en quatre concerts i es completarà durant la temporada 2020-21.

Les nou simfonies de Ludwig van Beethoven són una de les obres cabdals de la música de tots els temps. Escrites entre 1799 i 1824, van deixar una influència mai vista en la música del seu temps i suposarien la base en la qual es fonamentaria la música simfònica dels segles XIX i XX.

El mestre Jordi Savall dirigeix per primera vegada les nou simfonies de Beethoven a L'Auditori, un projecte que s'estendrà fins la temporada 2020-21 i que començarà el proper divendres 7 de juny a la Sala 1 Pau Casals de L'Auditori amb la interpretació de les Simfonies núm. 1, 2 i 4.


Savall torna a la música de Beethoven 25 anys després
L’any 1994, Jordi Savall va enregistrar la Tercera Simfonia, coneguda com a Eroica (un àlbum reeditat el 2016 per Alia Vox). Després d’aquesta versió de gran color i dramatisme, considerada una de les interpretacions més belles que s’han realitzat amb instruments d’època, Beethoven ha quedat absent de la discografia del mestre català.

Aquest concert es tracta, doncs, d’un esdeveniment únic per escoltar de forma pionera el ‎redescobriment del romanticisme que ret homenatge a la «revolució» beethoveniana, el ‎primer de les nou simfonies que es presentaran en quatre concerts durant 2019 i 2020.‎

Una interpretació basada en la recuperació històrica, el tempo i el discurs musical de Beethoven, que Jordi Savall i Le Concert des Nations ens proposen, per commemorar els 250 anys del naixement d’un dels genis més extraordinaris de la cultura musical europea.