PART

 

Tanit Plana

creació i direcció

Candela Capitán, coreògrafa i peformer
Lluïsa Espigolé, piano
Adriana Aranda, soprano
Isabella Gutiérrez, composició sonora

Silvia Delagneau, espai escènic
Paula González, ajudant espai escènic
Marina Giraldos, ajudant de direcció
Raquel García-Tomás, assessoria musical

Alalimón Galería, espai expositiu

 

Amb el suport de: Fabra i Coats, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Premis Ciutat de Barcelona
Una coproducció de L’Auditori i Grec Festival de Barcelona

OBRES

JOANNA BAILIE: Artificial Environments No.8
ISABELLA GUTIÉRREZ: Composició electrònica live
HILDEGARD VON BINGEN: Ave Generosa

COMENTARI

La barcelonina Tanit Plana, nascuda el 1975, s’ha donat a conèixer a través dels seus treballs fotogràfics, generadors d’interrogants i relacionats, sobretot, amb qüestions de l’àmbit familiar i de l’espai domèstic i íntim. Ha dut a terme projectes de recerca fotogràfica que han rebut tota mena de premis. Per a l’encàrrec de la programació Escenes, ha triat combinar aquesta disciplina amb la música i la dansa en un muntatge sobre el naixement; sobre aquesta gestació i aquest part al qual, com ens fa notar l’escriptora nord-americana Siri Hustvedt, els pensadors de tots els temps han dedicat tan poca atenció. Estem convocades a celebrar la vida, a sentir la mort perinatal, a revoltar-nos contra la violència obstètrica i a rendir-nos als poders dels parts: l’origen del món. Com a còmplices d’aquest viatge als inicis de la vida, l’acompanyen la pianista especialitzada en música contemporània Lluïsa Espigolé i la radical i trencadora ballarina i coreògrafa gaditana Candela Capitán, que participa per primera vegada en una experiència teatral i promet no deixar ningú indiferent. I és que es tracta d’una artista especialment potent, creadora d’unes imatges d’alt impacte.

El projecte Part es desborda i s’expandeix més enllà de L’Auditori i, durant el mes de juliol, es podrà veure en forma d’exposició fotogràfica a l’espai Alalimón Galería, al del carrer de Mèxic de Barcelona.

Escenes, la proposta d’encontre entre disciplines artístiques a L’Auditori, esdevé un espai fecund per a la llibertat creativa. La creació i la fertilitat, des de la mirada, el cos i la perspectiva femenina, seran el fil discursiu d’un relat artístic inspirat en la dona i la creació.

CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.