Notícies

Lisi Andrés | 18 juliol 2018

El Govern atorga la Creu de Sant Jordi a Assumpció Malagarriga, directora del Servei Educatiu de L’Auditori durant més de 15 anys

En reconeixement d’una vida dedicada a la pedagogia musical i a apropar la música a la ciutadania.

El Govern ha distingit Assumpció Malagarriga amb la Creu de Sant Jordi en reconeixement de “la seva valuosa aportació en el camp de la pedagogia musical com a mestra i formadora de formadors, i també pel disseny i l’organització del Servei Educatiu de l’Auditori de Barcelona, el qual apropa la música a la ciutadania, molt especialment als infants i joves, i ha esdevingut un referent internacional de gestió cultural”.

Malagarriga va estar al capdavant del Servei Educatiu de L’Auditori entre els anys 2000 i 2015, des d’on va impulsar espectacles tan icònics com Sona Bach, Els Colors del Metall o Ma, me, mi...Mozart! La intensa tasca duta a terme en aquesta casa ha servit per a situar-lo com un referent europeu en el camp del disseny de concerts, tallers i activitats participatives per acostar la música a tots els públics.

L’any 2015 un ictus la va apartar de la feina i, durant aquest temps, s’ha anat recuperant gràcies a la seva força de voluntat i ganes de viure. El 21 de gener del 2018, L’Auditori li va retre un emotiu homenatge a la Sala 2 Oriol Martorell en el que hi van participar més de 700 músics, cantaires, mestres, pedagogs, il·lustradors i professionals que van interpretar fragments alguns dels espectacles ideats per ella.

Amb la Creu de Sant Jordi, el Govern reconeix públicament l’empremta d’Assumpció Malagarriga en tantes generacions de joves i nens i posa en valor la seva irreemplaçable aportació a L’Auditori.

Enhorabona, Assumpció!