COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Lisi Andrés | 18 de juliol 2018

El Govern atorga la Creu de Sant Jordi a Assumpció Malagarriga, directora del Servei Educatiu de L’Auditori durant més de 15 anys

En reconeixement d’una vida dedicada a la pedagogia musical i a apropar la música a la ciutadania.

El Govern atorga la Creu de Sant Jordi a Assumpció Malagarriga, directora del Servei Educatiu de L’Auditori durant més de 15 anys

El Govern ha distingit Assumpció Malagarriga amb la Creu de Sant Jordi en reconeixement de “la seva valuosa aportació en el camp de la pedagogia musical com a mestra i formadora de formadors, i també pel disseny i l’organització del Servei Educatiu de l’Auditori de Barcelona, el qual apropa la música a la ciutadania, molt especialment als infants i joves, i ha esdevingut un referent internacional de gestió cultural”.

Malagarriga va estar al capdavant del Servei Educatiu de L’Auditori entre els anys 2000 i 2015, des d’on va impulsar espectacles tan icònics com Sona Bach, Els Colors del Metall o Ma, me, mi...Mozart! La intensa tasca duta a terme en aquesta casa ha servit per a situar-lo com un referent europeu en el camp del disseny de concerts, tallers i activitats participatives per acostar la música a tots els públics.

L’any 2015 un ictus la va apartar de la feina i, durant aquest temps, s’ha anat recuperant gràcies a la seva força de voluntat i ganes de viure. El 21 de gener del 2018, L’Auditori li va retre un emotiu homenatge a la Sala 2 Oriol Martorell en el que hi van participar més de 700 músics, cantaires, mestres, pedagogs, il·lustradors i professionals que van interpretar fragments alguns dels espectacles ideats per ella.

Amb la Creu de Sant Jordi, el Govern reconeix públicament l’empremta d’Assumpció Malagarriga en tantes generacions de joves i nens i posa en valor la seva irreemplaçable aportació a L’Auditori.

Enhorabona, Assumpció!