Shuaib Aftab Qawwal© Erol Gum
  Trànsits

  Qawwali

  La música del sufisme


  • Dates
   20 d'octubre de 2022
  • Preu
   10 €
  • Ubicació
   Sala 4 Alicia de Larrocha
  • Durada
   90'
  Totes les sessions finalitzades
  Comparteix a les xarxes socials:

  Programa

  El qawwali és una de les expressions musicals més clarament associades a l’islam al subcontinent indi. Entès com un cant de lloança que impulsa el trànsit de la unió amb Déu, configura un dels rituals devocionals fonamentals de les comunitats sufís del Panjab, tant al Pakistan com al nord de l’Índia. En aquesta ocasió, el reconegut conjunt Shuaib Aftab Qawwal ens ofereix l’oportunitat d’endinsar-nos en aquest univers sonor tan ric.

  Aquest gènere musical consisteix en el cant de poesia provinent de la mística sufí per part de cantants solistes —els qawwal—, que en general són acompanyats de tabla, harmònium i un instrument de corda pinçada sobre un entramat rítmic que suggereix la repetició constant del nom de Déu —el dhikr—, en un camí que porta a l’èxtasi els oients i participants: una festa per a l’ànima i els sentits.

  Shuaïb-Aftab-Ahmad Mushtaq és setena generació de la tradició de cant del gharana de Gwalior i cinquena del gharana de Talwandi. Canta amb la tradició sufí més pura, qawaali y khayal. Ha rebut la transmissió de la tradició del gharana de Gwalior sota el mestratge del llegendari Ustad Ghulam Hassan Shaggan, així com del cant sufí del Panjab Ang Qawwali amb el reputat mestre Ustad Sher Ali Meher del gharana Talwandi.

  Dijous 20 octubre 18:30 h El músic i islamòleg Halil Bárcena conversarà sobre el fet musical i el fet espiritual a l’entorn del sufisme paquistanès i el Qawwali amb Hasnat Hashmi, advocat i practicant del sufisme de l’associació islàmica Minhaj al-Qur’ân de Barcelona, part de la confraria (tarîqa) Qâdiriya. Sala de teclats del Museu de la Música.
  Accés lliure amb reserva prèvia a reservesmuseu@auditori.cat. Aforament limitat.

  Trànsits

  Qawwali

  La música del sufisme


  • Dates
   20 d'octubre de 2022
  • Preu
   10 €
  • Ubicació
   Sala 4 Alicia de Larrocha
  • Durada
   90'
  Totes les sessions finalitzades
  Comparteix a les xarxes socials:

  L’Auditori Play

  CARREGANT…

  Formulari enviat correctament!

  El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.