Lo jorn del judici© Donald Murray – UNESCO
  Trànsits

  Lo jorn del Judici

  El cant de la Sibil·la


  • Dates
   21 de desembre de 2022
  • Preu
   Gratuït amb invitació
  • Ubicació
   Església Parroquial Sta. Madrona
  • Durada aprox.
   60'
  Comparteix a les xarxes socials:

  Artistes

  Inés Mas, sibil·la
  Jordi Reguant, orgue positiu

  Programa

  Dimecres 21 de desembre a les 18:30 h, a la mateixa Església Parroquial de Santa Madrona, Francesc Vicens Vidal i mossèn Pere Carulla conversaran sobre el fet social, musical i espiritual de la tradició del Cant de la Sibil·la. Accés lliure amb reserva prèvia a reservesmuseu@auditori.cat. Aforament limitat.

  El cant de la Sibil·la s’interpreta la nit de Nadal a totes les esglésies de l’illa de Mallorca com a part de l’ofici de matines. Es tracta d’una de les pràctiques més arrelades i vives de la música de tradició oral de l’àmbit de parla catalana: un cant a cappella sobre el Judici Final i l’adveniment de Crist, en boca de la sibil·la Eritrea encarnada per un nen o una nena.
  Si bé la presència d’aquest cant durant els oficis de la nit de Nadal era una pràctica estesa per la cristiandat en forma de drama litúrgic, fou prohibit pel Concili de Trento a mitjan segle xvi en un intent d’unificar i ordenar la litúrgia. Aquesta prohibició no va ser seguida ni a l’Alguer ni a Mallorca, on el cant ha estat vigent fins avui dia, en què aquest ritu ha esdevingut un dels punts de trobada indiscutibles del calendari festiu mallorquí.
  La parròquia de Santa Madrona acull en aquesta ocasió un ofici extraordinari que inclou el cant de la Sibil·la per part d’Inès Mas, sibil·lera de Campos, localitat del Migjorn de Mallorca.
  El cant de la Sibil·la de Mallorca ha estat declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco el 2010.

  Trànsits

  Lo jorn del Judici

  El cant de la Sibil·la


  • Dates
   21 de desembre de 2022
  • Preu
   Gratuït amb invitació
  • Ubicació
   Església Parroquial Sta. Madrona
  • Durada aprox.
   60'
  Comparteix a les xarxes socials:

  Play relacionats

  CARREGANT…

  Formulari enviat correctament!

  El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.