Aquest esdeveniment és de la Temporada 2022-23
Foto Beleganjur
Trànsits

Beleganjur

Música i ritus funeraris a Indonèsia


Totes les sessions finalitzades
Comparteix a les xarxes socials:

Artistes

Gamelan Barasvara
Kendra Stepputat, codirectora
Anak Agung Bagus Gede Krishna Putra Sutedja, codirector

Programa

Un dels elements musicals més característics d’Indonèsia és el gamelan, un conjunt instrumental format principalment per instruments de percussió, sobretot metàl·lics. Als gongs i els metal·lòfons de làmines s’afegeixen tambors i, depenent del tipus de gamelan, de la seva funció social i de la regió, flautes, instruments de corda pinçada o veu.

Aquest conjunt instrumental associat a les formes hinduistes prèvies a l’arribada de l’islam ocupa un lloc central principalment a les illes de Bali i Java, i la seva presència és fonamental a gairebé totes les celebracions, danses i representacions teatrals tradicionals.

El Museu de la Música de Barcelona compta amb un gamelan balinès en ús musical a partir del qual es va crear el grup Gamelan Barasvara, agrupació resident al Museu i dedicada a l’estudi i la interpretació de música balinesa, tant tradicional com contemporània.

En aquesta ocasió, el grup ha preparat, juntament amb els especialistes Kendra Stepputat i A.A.B.G. Krishna Putra Sutedja, un repertori basat en les tradicions del gamelan Beleganjur, un conjunt processional associat, entre d’altres, a les cerimònies de cremació, de purificació de l’ànima i de preparació per a la reencarnació dels difunts.

Trànsits

Beleganjur

Música i ritus funeraris a Indonèsia


Totes les sessions finalitzades
Comparteix a les xarxes socials:
CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.