Aquest esdeveniment és de la Temporada 2022-23

Mozart: Rèquiem

Trevor Pinnock i Ensemble O Vos Omnes


Totes les sessions finalitzades
Comparteix a les xarxes socials:

Repertori

W. A. Mozart:
Simfonia n. 40 en sol m, KV 550 (1788) 33′
Ave verum corpus, KV 618 (1791) 3′
Rèquiem en re m, KV 626 (1791-92) 46′ – Versió de Süssmayr

Artistes

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Serena Sáenz, soprano
Avery Amereau, contralt
Jorge Navarro Colorado, tenor
Erik Rosenius, baix
Ensemble O Vos Omnes
Xavier Pastrana, direcció coral
Trevor Pinnock, direcció

Programa

Embolcallada en un nimbe de llegenda, la Missa de Rèquiem és la culminació d’una etapa en l’obra tardana de Wolfgang Amadeus Mozart, dedicada a la música religiosa. Truncada per la prematura mort del compositor durant el seu procés de creació i veritable document autobiogràfic, aquesta obra va més enllà del tractament de la mort i del Judici Diví. Mozart genera una acció dramàtica capaç de renovar el gènere sacre, on l’expressió vocal sobresurt per il·luminar una experiència desbordant. El seu deixeble Franz Xaver Süssmayr, que ja l’havia assistit en obres coetànies com La flauta màgica o La clemència de Tito, va completar una partitura al voltant de la qual persisteixen nombrosos interrogants: Mozart va plantejar la qüestió de la mort, però la seva pregunta va quedar sense resposta.
Entre la producció simfònica de Mozart a Viena i les tres últimes simfonies destaca la cèlebre Simfonia n. 40 pel seu magistral ús del vent en la textura orquestral i per una escriptura harmònica de gran audàcia, única en tota la seva producció. Aquesta obra mestra conté i anuncia tot el potencial que eclosionarà al simfonisme romàntic.

Malgrat la seva brevetat, el motet Ave verum corpus, dedicat al misteri de la mort de Déu fet home, ha estat considerat per Bernhard Paumgartner, un dels grans especialistes del segle XX en el compositor, com “l’obra d’art més sublim escrita per Mozart”.

Mozart: Rèquiem

Trevor Pinnock i Ensemble O Vos Omnes


Totes les sessions finalitzades
Comparteix a les xarxes socials:
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.