Canta Gran

El secret d'Egipte


 • Dates
  18 de desembre de 2023 i 24 de febrer de 2024
 • Preu
  Concert gratuït / 5€
 • Ubicació
  Sala 1 Pau Casals
 • Durada aprox.
  50'
Totes les sessions finalitzades
Comparteix a les xarxes socials:

Repertori

Paisatge Mediterrani
Les set meravelles del món antic
Gertrude Bell, vius en un món d’homes
L’Orient Express
Coincidir en un viatge
El valor dels llibres
La història més bonica d’Egipte
El misteri de la reina Hatshepsut
Creuer pel Nil
El futur que ens espera
Comiat

Artistes

Anna Campmany, compositora
David Pintó, autor
Montserrat Meneses i Montserrat Roset, direcció musical
Toni Viñals, direcció escènica
Miquel Villalba, piano
Oriol Martí , contrabaix
Marina Sala, violí
Guillem Vilar, oboè
Ramon Torramilans, percussió
Mone Teruel, solista
Clara Moraleda, solista

Artistes enregistrament:
Miquel Villalba, piano
Guillermo Prats, contrabaix
Marina Sala, violí
Guillem Vilar, oboè
Pere Cornudella, percussió
Àngels Gonyalons, solista
Anna Campmany, solista
Cor enregistrament: Yasmin EL Farhi, Anna Campmany, Laia Prat, Alícia Martínez, Aurora Miró, Maria Guirado, Irene Recolons, Irene Plass, Marc Guerris, Joan Mas, Martí Pàmies, Dani Morales, Vincent de Soomer, Nestor Pindado, Germán de la Riva, Joan Climent

Enregistrament: L’Auditori – octubre 2022
Direcció musical enregistrament: Montserrat Meneses
Direcció escènica enregistrament: Toni Viñals
Mescles i edició digital: Can Ferran – octubre 2022
Enregistrament i edició digital: Ferran Conangla i Enric Giné
Mescles i masterització: Ferran Conangla
Cap del Servei Educatiu: Marta del Olmo

Programa

Canta Gran és un programa que sorgeix directament de les polítiques de benestar social de l’Ajuntament de Barcelona l’any 2002. Pretén incrementar el rol actiu de la gent gran i que participin plenament a la societat. Amb aquesta activitat es vol formar part d’un cicle més de creixement personal i qualitat de vida afegint “vida als anys i no només anys a la vida”. Amb aquest projecte s’ha aconseguit posar al capdavant les corals de gent gran de totes les ciutats que hi participen.

Si vols participar, escriu un correu a concerts@cantagran.cat i t’informaran del procés d’inscripció. Les inscripcions s’obren el dia 18 de maig de 2023 i es mantindran obertes fins al 20 de juliol de 2023 (o fins que s’inscriguin el màxim de cantaires).

CANTA GRAN. El secret d’Egipte
Escolta els àudios aquí.
Consulta la partitura aquí.
Consulta la lletra aquí.

Egipte és un gran misteri. Des de temps immemorials, aquesta civilització ha sorprès a la humanitat pels seus avenços i la seva moderna manera de pensar. Quan comencem el concert, ens endinsem en aquesta terra que va ser el bressol de les set meravelles del món antic.
La nostra història arrenca a Londres. Gertrude Bell, una dona valenta i viatgera, descobreix la riquesa d’aquestes terres desèrtiques. Quan era joveneta va decidir canviar la boira londinenca pel sol i per un nou món que li oferia grans oportunitats.
Per arribar fins a Egipte, a finals del segle XIX, calia agafar un tren molt famós, l’Orient Express. Aquest viatge durava dies i era una aventura en si mateix. Les diferents textures i paisatges que oferia Europa es podien contemplar i també tastar a bord d’aquest ferrocarril.
I després d’aquesta travessa, en arribar a Istambul (última escala abans d’arribar a Egipte), dos personatges femenins es troben: la Gertrude Bell i una joveneta Agatha Christie que viatja amb la seva mare.
Aquestes dues dones s’entenen i aquesta complicitat les fa viatjar fins a Alexandria, a la biblioteca més important de tots els temps.
I passejant per la ciutat, les nostres protagonistes topen amb una història que l’atzar (disfressat de pidolaire) els hi regala la història més bonica d’Egipte: un secret conegut per tothom que el temps ha enterrat sota la sorra, el misteri de la Reina Hatshepsut.
Tornant altra vegada al Caire a bord d’un petit vaixell de vapor s’adonen que un viatge és molt més que veure edificis. Un viatge és entendre un lloc i una gent i una altra manera de fer un creuer pel Nil. La casualitat de trobar-se, la troballa de la llegenda de la faraona destronada, les han convertit en unes altres persones.
I arriba el moment d’acomiadar-se. El viatge ha arribat a la seva fi i els seus camins se separen. El que no saben és que d’aquí a molts anys, quan una ja sigui una famosa escriptora i l’altra s’hagi convertit en una espia del govern britànic, s’hauran oblidat d’aquesta història que els va desvetllar les seves passions.

Logo Canta Gran

En coproducció amb:

Ajuntament_de_Barcelona

Amb el suport de:

Logotip Diputació de Barcelona
CARREGANT…

Canta Gran

El secret d'Egipte


 • Dates
  18 de desembre de 2023 i 24 de febrer de 2024
 • Preu
  Concert gratuït / 5€
 • Ubicació
  Sala 1 Pau Casals
 • Durada aprox.
  50'
Totes les sessions finalitzades
Comparteix a les xarxes socials:
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.