COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 3 de febrer 2020

L'Ensemble O Vos Omnes inaugura demà el Festival Llums d'Antiga de L'Auditori

El Festival Llums d'Antiga arrenca demà a la Sala 2 Oriol Martorell de L'Auditori amb un programa a l'entorn dels Mèdici i la figura de Girolamo Savonarola.
Sis concerts a quatre espais diferents de la ciutat de Barcelona amb més de cinquanta artistes nacionals i forans i una seixantena d'obres.

L'Ensemble O Vos Omnes inaugura demà el Festival Llums d'Antiga de L'Auditori

L’Ensemble O Vos Omnes presenta demà a les 20 h a la Sala 2 Oriol Martorell de L'Auditori un abans i un després del monjo dominic Girolamo Savonarola a la Florència dels Mèdici. Des de l’església de Sant Marc, Savonarola va predicar amb vehemència i va criticar durament la corrupció dels governants, el luxe dels rics i els pecats de l’Església.

La Florència d’abans de l’arribada del monjo era una ciutat on les músiques per als carnavals i els cants més descarats i atrevits eren part indispensable de les festes als palaus florentins. Amb la rígida doctrina de Savonarola i la seva influència, a Florència es van prohibir totes aquestes manifestacions festives i les cançons van ser substituïdes per laudes i motets de contingut religiós.

El seu poder va acabar amb els Mèdici, tal i com es va representar a La foguera de les vanitats, on es van cremar vestits i maquillatge, miralls i pintures, llibres, partitures i instruments. Finalment, el monjo va atacar el Papa Alexandre VI i en la lluita contra els Borja va trobar la seva fi: va rebre l’excomunió, va ser torturat i condemnat a mort, víctima del mateix foc que havia atiat.

Tot plegat ho sentirem a partir de músiques de Byrd, De Lasso, Desprez i el mateix Savonarola.


Festival Llums d'Antiga 2020
L’Auditori presenta la segona edició del Festival Llums d’Antiga, que es desenvoluparà entre el 4 i el 16 de febrer de 2020 en diversos espais de Barcelona, i continua amb l’esperit d’apropar al públic repertoris i intèrprets més enllà de les sales de concerts.

Amb el títol de "Llibertat. Entre el caos i l'ordre", enguany el Festival Llums d’Antiga parteix de la figura de Ludwig van Beethoven en el 250è aniversari del seu naixement per explorar la idea de la llibertat, tant des del punt de vista personal com artístic.

El Festival portarà a Barcelona grans conjunts i solistes de renom internacional, com el clavecinista Justin Taylor, els conjunts Sollazzo Ensemble, Graindelavoix i El Gran Teatro del Mundo o la prestigiosa soprano espanyola María Espada, que estarà acompanyada per La Real Cámara i Emilio Moreno.

* Descarrega el dossier i imatges dels artistes del Festival Llums d'Antiga

Anar al principi