COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Lisi Andrés | 23 de maig 2017

Belcea i Casals es tornen a reunir per interpretar els sextets de Brahms

En aquesta ocasió Jonathan Brown i Arnau Tomàs s’afegiran al Belcea per interpretar el Sextet de corda núm. 1 en Si bemoll major, op. 18 de Brahms

Belcea i Casals es tornen a reunir per interpretar els sextets de Brahms

La temporada de música de Cambra de L’Auditori encara la recta final amb la culminació d’un dels grans projectes de la temporada: la interpretació dels dos grans sextets de Brahms de la mà de dos quartets de renom internacional. Després del gran èxit aconseguit a l’inici de la temporada (5 de novembre) en què dos membres del prestigiós quartet Belcea, el violista Krzysztof Chorzelski i el violoncel·lista Antoine Lederlin, es van unir al Quartet Casals per interpretar el Sextet de corda núm. 2 en Sol major, op 36, arriba ara la segona cita.
Aquest dijous 25 de maig a les 20:30h seran dos membres del Quartet Casals, el violista Jonathan Brown i el violoncel·lista Arnau Tomàs, qui s’afegiran al Belcea per interpretar el Sextet de corda núm. 1 en Si bemoll major, op. 18 de Brahms. Compost a Detmold, va ser estrenat a Hamburg el 1860. La nit començarà amb el Quartet núm. 15 en Sol major D 887, op. 161 de Schubert, el darrer que va compondre.

El projecte dels sextets de Brahms nascut a L’Auditori ha estat seleccionat per formar part de la programació inaugural de la nova Elbphilharmonie d’Hamburg.
El Casals serà també el protagonista de l’inici de la temporada 2017-2018 de música de cambra de L’Auditori que arrencarà amb un projecte que deixarà petjada en la història musical de la ciutat: la celebració del 20è aniversari del Quartet Casals amb la interpretació de la integral dels quartets de Beethoven. Un projecte que es desenvoluparà en col·laboració amb el Wigmore Hall de Londres, el Konzerthaus de Viena, la Philharmonie de Berlín, el Konserthuset d’Estocolm i el Centro Nacional de Difusión Musical. Sis concerts excepcionals en els quals es podrà escoltar també una obra estrena, inspirada en els quartets de Beethoven, que han encarregat cadascún dels col·laboradors d’aquesta aventura.

El Cor Lieder Càmera i Mendelssohn última cita de la temporada
La temporada de cambra s’acomiadarà del públic el 7 de juny amb un concert del Cor Lieder Càmera, dirigit per Elisenda Carrasco. El Cor Lieder Càmera presentarà una visió global de la música coral de Mendelssohn, tant religiosa com profana, en un any en què el compositor d’Hamburg ha sigut molt present a L’Auditori. El concepte contemporani de música coral té el seu origen al segle xix i els grans compositors s’hi van apuntar amb entusiasme. El lligam entre el món literari i l’expressió musical va convertir-se en un vehicle ideal per a la sensibilitat global del Romanticisme. Un concert de gran compromís artístic amb un dels cors referents del país.