Notícies

Lisi Andrés | 8 juny 2016

El 21 de juny, tovallola, xancletes i música simfònica amb l'OBC

L’OBC i L’Auditori celebren el Dia de la Música i donen la benvinguda a l’estiu amb un gran concert gratuït a la platja de la Barceloneta.

Joan Albert Amargós dirigirà aquest concert que permetrà escoltar vora el mar fragments de grans obres de Beethoven, Copland, Mendelssohn i Dvorák, entre d’altres

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i L’Auditori tornen a organitzar el ja tradicional concert a la platja per celebrar amb tota la ciutat el Dia de la Música i donar la benvinguda a l’estiu. El concert, que és totalment gratuït, se celebrarà dimarts 21 de juny a les 20:30h a l’escenari situat a la platja de Sant Sebastià (al final de passeig Joan de Borbó de Barcelona, davant de l’hotel W) i tothom qui ho vulgui el podrà escoltar assegut a la sorra. Per primera vegada s’instal·laran pantalles gegants que permetran seguir el concert perfectament als milers de persones que cada any s’hi apleguen. Aquesta serà la tercera edició d’un concert que l’any passat va aconseguir reunir prop de 15.000 persones que van gaudir de la música simfònica i del mar.

El prestigiós director i compositor Joan Albert Amargós serà l’encarregat de conduir el concert d’aquest any que acostarà de nou fragments de les grans obres simfòniques a tota la ciutat. El concert començarà amb Fanfare for the common man (Fanfara per a l’home corrent) de Copland i s’hi podran escoltar també moviments de les Simfonies núm. 5 i 7 de Beethoven, la Simfonia núm. 4 de Mendelssohn, la Simfonia núm. 9 de Dvorák o la banda sonora de Lo imposible. També sonaran obres de Toldrà, Ginastera i Rossini i hi haurà un final de festa amb molt de ritme.

Aquest any el concert serà enregistrat per TV3 i es podrà seguir en directe per la sintonia de Catalunya Música. A més d’impregnar la ciutat de música simfònica, el concert que se celebra a la riba del Mediterrani tindrà un moment de reflexió sobre la crisi dels refugiats i els durs esdeveniments que s’estan vivint al mar i donarà veu a l’ONG Proactiva Open Arms que desenvolupa la seva tasca salvant vides a l’illa de Lesbos.

La festa a la platja també es viurà a les xarxes socials a través de l’etiqueta #OBCplatja. Se celebrarà un concurs a Facebook que permetrà a dos afortunats viure el concert des d’una posició privilegiada: dalt de l’escenari, asseguts entre l’Orquestra. Tots els qui s’acostin a la platja per viure el concert en directe podran compartir les seves selfies a Instagram i guanyar un abonament OBCinema de l’OBC per a la temporada 16-17, entrades per a concerts i subscripcions a El Periódico.

Descarrega’t imatges aèries del concert aquí