Comparteix a les xarxes socials:

  Programa

  JOHAN DE MEIJ: Spring (Primavera). Obertura per orquestra de vents (2011) 11min.
  JAMES CURNOW: Canticle of the creatures (Càntic a les criatures). Suite simfònica per a banda (2013) 15 min.
  JACOB DE HAAN: The Book of Urizen (El llibre d’Urizen) (2004) 30 min.

  Els contes màgics, les llegendes, les aventures de déus i herois, i les cançons de tradició oral han anat passant de l’oralitat als reculls escrits. Tot aquest coneixement conforma la base de la història i de la cultura i, d’alguna manera, ha format part de la creació artística des de temps remots. El concert Viatge a l’origen presenta tres obres que s’adiuen a aquesta inspiració creativa.

  Enceta el concert l’obertura Spring de Johan de Meij, que narra l’arribada màgica de la primavera a Suècia a partir de dues cançons populars d’aquell país, i en tanca la primera part Càntic de les criatures de James Curnow, una suite inspirada en els textos de Sant Francesc d’Assís a partir de l’amor que sentia per totes les criatures, l’expressió musical d’una cosmogonia que descriu el sol, la lluna, les estrelles, el foc i la mare terra.

  El Llibre d’Urizen, un poema visionari del polifacètic autor anglès William Blake (1757-1827), és el fil conductor de la música homònima de Jacob de Haan, una barreja entre el Gènesi i l’Èxode bíblics, per on desfilen els personatges d’una cosmogonia del mateix Blake —Enitharmon, Los i Orc—, i on Urizen és la unitat de la saviesa i la llei.

  Intèrprets

  María Hinojosa, soprano
  Moisés Évora, narrador
  José R. Pascual-Vilaplana, direcció
  Banda Municipal de Barcelona

  L’Auditori Play

  CARREGANT…

  Formulari enviat correctament!

  El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.