COVID-19. Mesures de Seguretat a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Atenció:

Xerrada prèvia gratuïta amb l’entrada al concert, el mateix dia d’11:30 h a 12 h.
La pedagoga musical Rosa Fillat, mestra de música i col·laboradora habitual de l’equip de pedagogs del Projecte Educatiu ens endinsarà a la música simfònica a través de Maurice Ravel i els moviments de sis ballarins guiats per el coreògraf Antonio Ruz.

L'OBC balla Ravel. Basat en Ma mère l’Oye de Maurice Ravel

A partir de 5 anys

Repertori

  Gabriel Fauré: Pavana en fa # m, op. 50 (1887)
  Maurice Ravel: Ma mère l'oye (1911)

Intèrprets

  Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
  Zoi Tsokanou, direcció musical
  Antonio Ruz, direcció escènica i coreografia
  Rosa Fillat, direcció pedagògica

Programa

L’OBC presenta un viatge per les danses de Maurice Ravel. La Bella Dorment, en Patufet, la Bella i la Bèstia i altres personatges dels contes de fades de Charles Perrault són els protagonistes del ballet Ma mère l’oye, una porta oberta a un món encantat i ple de màgia que serveix com a punt de partida per a un treball coreogràfic sobre l’escenari. La sensibilitat de Ravel copsa magistralment l’univers de la fantasia: unes danses lliures, vives i plenes de color que mostren la cara més tendra d’un compositor fascinat per la infantesa.

Els contes infantils que Charles Perrault va recollir a Les Contes de ma mère l'Oye (Els contes de la Mare Oca) reuneixen temes universals i figures arquetípiques que han alimentat la imaginació de generacions. A partir dels contes, Maurice Ravel construeix un univers sonor de projecció plàstica. Es tracta d’una obra originalment per a piano a quatre mans que Ravel posteriorment va convertir en un ballet i li va conferir unitat narrativa afegint-hi un preludi, una escena i quatre interludis. El compositor francès fa ballar l'orquestra i, amb un domini magistral dels recursos, retrata amb la música escenes i situacions fascinants. Un treball que, com reconeixia a les seves memòries, el va conduir a despullar la seva escriptura per evocar la poesia de la infància. Després d'un preludi i una dansa de la filadora (Danse du rouet) que ens traslladen a un espai màgic, obre el quadre musical una pavana amb la Bella Dorment al bosc. Després ve una conversa i una dansa entre la Bella i la Bèstia, la passejada d’en Polzet, el viatge a un Orient somiat per conèixer l'Emperadriu de les Pagodes i, finalment, un jardí encantat. Una meravellosa evocació musical de cada conte, en conserva la personalitat sense abandonar mai el fil narratiu des del principi fins al final. Un segle després, continua sent una joia de la música francesa de tots els temps, una fantàstica porta d'entrada a l'orquestra per a totes les edats.

  • dissabte 3 de desembre 12:30 H
 • 12 € (10 € si compreu 4 entrades o més per al mateix espectacle)
 • Sala 1 Pau Casals
 • Durada aprox. 50 min
 • OBC Familiars

Una joia de la música francesa de tots els temps.

Prepara la teva participació a l'espectacle des de la butaca aquí

DESCARREGA EL PROGRAMA DE MÀ AQUÍ

Concert gratuït per a titulars del Carnet Super3 (màxim, 4 súpers per adult, amb vincle familiar). Podeu adquirir les entrades online triant el descompte Carnet Super3. Haureu de recollir les entrades a les taquilles de L’Auditori presentant el carnet. Entrades limitades amb aquesta promoció.

Playlist del concert

També et pot interessar

UP (Pixar)
OBC Familiars

UP (Pixar)

A partir de 6 anys

Representacions:
7 de gener 2023
Lloc:
Sala 1 Pau Casals

Comprar entrades

info

Zoom. Dies de músic
Concerts en família

Zoom. Dies de músic

A partir de 5 anys

Representacions:
15 de gener de 2023
Lloc:
Sala 1 Pau Casals
MAAAMBO!!!
Concerts en família

MAAAMBO!!!

A partir de 5 anys

Representacions:
29 d'abril de 2023
Lloc:
Sala 1 Pau Casals
Anar al principi