CATARSI: CONCERT SOLIDARI DE LA JONC PER A PROJECTE HOME CATALUNYA

  • De 10€ a 35€
  • Sala 1 Pau Casals
  • Altres concerts

Repertori

J.Brahms: 1a simfonia, 4t moviment

J.S.Bach: La Passió segons Sant Mateu

W.A.Mozart: La Flauta Màgica

F.J.Haydn: La Creació

I.Stravinsky: L’ocell de foc

L.Bernstein: West Side Story

Intèrprets i artistes convidats

Jove Orquestra Nacional de Catalunya

Direcció: Manel Valdivieso


La Jove Orquestra Nacional de Catalunya neix el setembre de 1993 amb el nom de Jove Orquestra Simfònica de Catalunya (JOSC) i el 1999 passa a anomenar-se JONC. El projecte va ser dirigit per Josep Pons des de la seva fundació fins a l’any 2001, any en què Manel Valdivieso n’agafa el relleu com a director artístic. Des del seu naixement, els objectius principals de la JONC han estat facilitar una formació orquestral integral als joves músics del nostre país i col•laborar activament en la seva inserció professional. Així mateix, s’ha vetllat per oferir un producte cultural de la màxima qualitat, tot apropant-lo a tots els públics, amb una clara vocació social i pedagògica.

CATARSI
El trànsit de la foscor a la llum ha exercit sovint en els grans compositors una fascinació particular. En el terreny del llenguatge dels acords i de l’harmonia és potser on els músics més imaginatius de la història han experimentat millor aquest viatge iniciàtic, potser en part guiats per l’íntima connexió que hi ha entre el lèxic dels sons i el dels colors: harmonies fosques sobre les quals la lluminositat de la tonalitat va guanyant terreny laboriosament, persistentment (Brahms), fins a una aclaparadora victòria final, algunes vegades expressada amb un esclat impetuós (Haydn) i altres en canvi rodejada de beatitud i serenitat (Bach). La transformació en sí mateixa com a objectiu últim de l’expressió artística a través d’un ritual, d’unes formes i d’uns gestos recolzats en la tradició cultural que ens rodeja i ens ha donat forma (Mozart).

En el trajecte que recorre la música al llarg d’aquest procés que és a la vegada repte suprem i transfiguració, tota mena de forces mètriques contraposades i d’enèrgics impulsos rítmics no fan sinó afegir bellesa i contundència a la grandesa que es manifesta en el simbòlic però corprenedor gest final d’alegria, que expressa a la vegada agraïment i plenitud (Stravinsky).

I al final del trajecte, el vibrant esclat de la dansa en un èxtasi gairebé desenfrenat (Bernstein) que ens parla, amb una rotunditat difícil d’igualar, d’una nova “joie de vivre” i de la commosa gratitud per tenir la sort de poder-la compartir.

Superar una addicció és també un procés llarg i amb altibaixos. Però al llarg de 20 anys, milers de persones han demostrat a Projecte Home Catalunya que “la rehabilitació és possible”. Des de 1995, aquesta entitat treballa per al tractament, la prevenció i la sensibilització de les addiccions a Catalunya.
•ORGANITZAT PER:
Projecte Home Catalunya
Jove Orquestra Nacional de Catalunya

També et pot interessar

SCHUBERT LIED III: NATALIA LABOURDETTE & ANASTASIA TIMOFEEVA
Música de Cambra

SCHUBERT LIED III: NATALIA LABOURDETTE & ANASTASIA TIMOFEEVA

Representacions:
27 de febrer 2020
Lloc:
Sala 2 Oriol Martorell
CONCERT PER A VIOLÍ DE MENDELSSOHN
Temporada Simfònica 19-20

CONCERT PER A VIOLÍ DE MENDELSSOHN

Juanjo Mena dirigeix Bruckner 6‎

Representacions:
‎28 i 29 de febrer, 1 de març 2020‎
Lloc:
Sala 1 Pau Casals

Comprar entrades

info

VINE A CANTAR THE BEATLES AMB ELS SARGENT PEPPERS
Concerts en família

VINE A CANTAR THE BEATLES AMB ELS SARGENT PEPPERS

Per a tota la família!

Representacions:
1 de març 2020
Lloc:
Sala 2 Oriol Martorell

Comprar entrades

info