COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Aleix Palau | 12 de desembre 2019

La Banda Municipal de Barcelona fa un crit per la Pau en el seu concert de Nadal

Dues grans obres s'endinsaran de forma lírica i també colpidora en la poesia d’uns mots que reclamen la pau. Durant la interpretació d'Els colors de la Tali es durà a terme un live painting que reforçarà el discurs narratiu de l'obra.
Per la seva part, l'OBC farà El Messies de Händel amb cors i solistes locals sota la direcció de Kazushi Ono.

A les portes de Nadal, José Rafael Pascual-Vilaplana, director titular de la Banda Municipal, ens proposa un concert variat, amb elements festius i alegres, sense defugir la música que ens convida a la reflexió. Hi seran presents les melodies de la nostra tradició nadalenca, la música per a la cavalcada dels Reis de l’Orient i les cançons de Nadal internacionals.

Sota el nom de Mots per la pau aquest programa es farà el diumenge 15 de desembre a la Sala 1 Pau Casals de L'Auditori i tindrà una posada en escena molt especial de la mà de Berta Vidal amb un live painting durant la interpretació de l’obra Els colors de la Tali de Thomas Doss.

Aquesta obra ens narra la història de la Tali, una noia israeliana de tretze anys que, enmig del conflicte entre palestins, cristians i jueus, escrigué un poema commovedor. Des de la perspectiva d’un adult, les seves paraules semblen un monument als incidents que no es poden explicar, succeïts al seu país durant generacions, i que no han servit per solucionar res. L’obra és tan apolítica com el poema: és una descripció musical del món vist per una nena que es fa gran en un estat de guerra constant i que l’única cosa que pot fer és descriure allò que sent i allò que no pot entendre.

L'obra Of Sailors and Whales de Francis Macbeth tindrà també una narració amb textos de Herman Melville, l’autor de Moby Dick, l’aventura clàssica sobre la cerca del mític catxalot blanc.

La música, en tots dos casos, ens acompanya de forma lírica i també colpidora per endinsar-nos en la poesia d’uns mots que reclamen la pau.

L'OBC interpreta El Messies de Händel
A més de la Banda Municipal, aquest cap de setmana l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya ofereix un dels concerts estrella del Nadal amb la interpretació d'El Messies de Händel que, amb gairebé totes les entrades exhaurides, es farà durant els propers tres dies.

Una ocasió immillorable per gaudir d’El Messies complert després de gairebé tres dècades sense que l'OBC l'interpretés. L’obra magna del repertori simfonicocoral comptarà amb la batuta del nostre director titular, Kazushi Ono, i amb la participació del Cor Bruckner Barcelona i del Cor Lieder Càmera i els solistes María Hinojosa, Mireia Pintó, Alejandro del Cerro i Josep Ramon Olivé. Perquè “El Messies” és molt més que l’Al·leluia i val la pena descobrir-ho.