COVID-19. Mesures de Seguretat per accedir a L’Auditori de Barcelona. MÉS INFO

Notícies

Lisi Andrés | 19 d'octubre 2017

L’AUDITORI I EL MUSEU DE LA MÚSICA PARTICIPEN AL 48H OPEN HOUSE BCN

Les portes de L’Auditori i el Museu de la Música s’obriran aquest cap de setmana, dissabte 21 i diumenge 22 d’octubre, en el marc del 48h Open House BCN.

En la VIII edició del festival d'arquitectura participaran més 220 espais públics i privats dels 10 districtes de Barcelona i ciutats participants: Santa Coloma de Gramenet, Vilassar de Dalt, Sant Joan Despí, Badalona i, com a ciutat convidada a l’edició d’enguany, l’Hospitalet de Llobregat.

L’edifici que acull les instal·lacions de L’Auditori, del Museu de la Música i de l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) és obra del navarrès Rafael Moneo, primer arquitecte espanyol guardonat amb el Premi Pritzker d’Arquitectura, i va ser inaugurat el 1999.

El Festival és una oportunitat anual única per promoure vivència creativa i sociocultural de les persones a través de l’arquitectura, creant un espai d’intercanvi cultural entre els edificis, que obren les seves portes, els arquitectes, i aquells que els visiten.

El 48H Open House BCN és possible gràcies a la col·laboració de més de 1.200 voluntaris, arquitectes i estudiants d’arquitectura i disseny. Per aquesta edició, es preveu superar la xifra d’assistència i participació de 2016 (61.000 visitants).

Sobre l’Open House Bcn

L’OPEN HOUSE es va originar a Londres l’any 1992 com a una proposta cultural centrada en l’experiència artística i arquitectònica, oberta a tothom i sense ànim de lucre. A la ciutat de Barcelona, es va iniciar l’any 2010 per la iniciativa de la seva directora general Elisenda Bonet Saumench.

L’objectiu d’aquest gran esdeveniment cultural és fer una crida a la participació de diferents agents socials, tècnics i artístics per "obrir la bona arquitectura a la ciutat". El propòsit és viure l'arquitectura i la ciutat, de forma didàctica, durant un cap de setmana a l’any, mitjançant l’organització d’activitats, conferències, proposta d’itineraris i selecció d’edificis públics i privats que obren portes que sovint són tancades.

48H OPEN HOUSE BARCELONA forma part de la xarxa internacional Open House Family, integrada per més de 36 ciutats: Nova York, Dublín, Tel Aviv, Melbourne, Chicago, Lisboa, Tessalònica, Buenos Aires, Estocolm, Santiago de Xile, Torí, Galway, Eslovènia, entre d’altres.