Sheku Kanneh-Mason© Jake Turney

Sheku Kanneh-Mason

Violoncel

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.shekukannehmason.com

BIOGRAFIA

Guanyador del Jove Músic de la BBC el 2016, Sheku Kanneh-Mason està molt sol·licitat per orquestres i sales de concerts d’arreu del món. Va arribar a la fama el maig del 2018, després d’actuar al casament dels ducs de Sussex, al palau de Windsor. El juny del 2020, Sheku va publicar, amb gran èxit, el seu segon àlbum, Elgar, on interpretava el Concert per a violoncel i que va enregistrar als estudis Abbey Road amb Sir Simon Rattle i l’Orquestra Simfònica de Londres.

Sheku ha debutat amb orquestres com ara l’Orquestra Simfònica de Seattle, l’Orquestra Filharmònica de la Ràdio Francesa, l’Orquestra de Cambra dels Països Baixos al Concertgebouw, l’Orquestra Simfònica d’Atlanta, l’Orquestra Filharmònica del Japó, l’Orquestra Simfònica de la BBC, la Reial Orquestra Filharmònica de Liverpool, l’Orquestra Filharmònica de Londres, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Frankfurt i l’Orquestra Simfònica de Baltimore. Properament actuarà amb l’Orquestra Simfònica Ciutat de Birmingham, l’Orquestra Simfònica de Toronto, l’Orquestra Simfònica Escocesa de la BBC i l’Orquestra Filharmònica d’Estocolm.

Algunes de les seves darreres actuacions han estat al Wigmore Hall, la Tonhalle de Zuric, el Festival de Lucerna, el Festival de Saint-Denis, el Teatre dels Camps Elisis de París, el Teatro della Pergola de Florència; ha fet una gira nord-americana, molt aplaudida per la crítica, que ha passat per Los Angeles, Berkeley, St. Paul, Vancouver, Ann Arbor, Boston, Baltimore, Filadèlfia, i ha fet el seu primer concert al Carnegie Hall de Nova York. Pròximament debutarà al Barbican Hall de Londres, l’Auditori de Barcelona, l’Auditori Nacional de Madrid i la sala de cambra de l’Orquestra Filharmònica de Berlín.

A Sheku li encanta fer la música accessible per a tothom i és ambaixador de les organitzacions benèfiques Music Masters i Future Talent. La primavera del 2020, durant el confinament per la COVID-19, Sheku i els seus germans van retransmetre concerts en directe des de casa seva, a Nottingham, que van veure centenars de milers de artistes.

Actualment i gràcies a la beca ABRSM, Sheku és estudiant a temps complet a la Reial Acadèmia de Música de Londres, on estudia amb Hannah Roberts. Va començar a tocar el violoncel als sis anys amb Sarah Huson-Whyte i després va estudiar amb Ben Davies al Departament Jove de la Reial Acadèmia de Música de Londres, on li van atorgar la beca ABRSM júnior. Entusiasta de la música de cambra, Sheku actua amb la seva germana Isata i el seu germà Braimah, amb els quals forma el Trio Kanneh-Mason.

El 2020 Sheku va ser nomenat membre de l’Excel·lentíssim Orde de l’Imperi Britànic a la llista d’honors d’Any Nou. Toca un violoncel Antonius i Hieronymus Amati de voltants del 1610 que una col·lecció privada li ha deixat en préstec.

Sheku Kanneh-Mason

Violoncel

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.shekukannehmason.com
CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.