Raquel García Tomás© Lluc Queralt

Raquel García-Tomás

Composició

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.raquelgarciatomas.com

Compositora especialitzada en creació interdisciplinària doctorada al Royal College of Music de Londres. Entre els seus projectes més destacats es troben creacions conjuntes amb l’English National Ballet, la Royal Academy of Arts o el Dresdner Musikfestspiele. El 2020 va ser guardonada amb el Premi Nacional de Música “pel caràcter interdisciplinari, innovador i arriscat d’un llenguatge compositiu singular i propi”. El 2017 va rebre el Premi El Ojo Crítico de Música Clàssica de RTVE “per l’originalitat dels seus plantejaments i per l’ús i combinació del llenguatge compositiu amb llenguatges tecnològics i audiovisuals”.

La seva música ha estat interpretada en sales com el Gran Teatre del Liceu, l’Auditori Nacional de Música de Madrid, L’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música Catalana, el Wigmore Hall de Londres, el Queen Elizabeth Hall (Southbank Centre), la Philharmonie Luxembourg, l’Het Concertgebouw, la Wiener Konzerthaus, la Musikverein, l’Elbphilharmonie d’Hamburg, el Konserthuset d’Estocolm, el Müpa Budapest o el DOX Centre for Contemporary Art de Praga, entre d’altres. La seva música ha estat present en festivals com el Huddersfield Contemporary Music Festival, el Kunstfest Weimar i el Festival de Lucerna i ha col·laborat amb agrupacions com la London Sinfonietta, l’Oslo Sinfonietta i el Phace Ensemble, entre d’altres.

Recentment, Raquel ha estrenat la seva nova òpera Alexina B. en la temporada 2022/23 del Gran Teatre del Liceu. Aquesta obra, mereixedora de la Beca Leonardo de la Fundació BBVA i nominada als International Opera Awards com a Millor Estrena Mundial, ha estat creada juntament amb la llibretista Irène Gayraud i la directora d’escena Marta Pazos.

Raquel García-Tomás

Composició

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.raquelgarciatomas.com
CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.