Petri Kumela

Guitarra

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.petrikumela.com

Petri Kumela, un dels guitarristes clàssics més versàtils i sol·licitats de Finlàndia, se sent igual de còmode amb instruments d’època que amb compositors contemporanis. És també un dels guitarristes finlandesos més coneguts del panorama internacional, prestigiós per la seva originalitat i versatilitat.

Petri Kumela va estudiar al Conservatori de Hèlsinki amb Juan Antonio Muro i a l’Hochschule für Musik Nürnberg-Augsburg a Alemanya amb Franz Halász. Va ser el primer guitarrista a ser acceptat al prestigiós programa d’estudis Meisterklassen. Durant dos anys consecutius, va rebre una beca del DAAD (Servei Alemany d’Intercanvi Acadèmic) per continuar els seus estudis a la classe magistral d’Halász. També ha assistit a masterclasses amb Leo Brouwer, Oscar Chiglia, Alirio Díaz, Eduardo Egüez i David Russell.

Guanyador del primer premi als concursos internacionals Scandinavian Guitar Festival i Stafford Classical Guitar Recital, Petri Kumela s’ha presentat fora de Finlàndia a molts països europeus, Amèrica del Sud, Estats Units, Rússia, Japó, Índia i Bhutan, a llocs que van des de concerts domèstics i íntims fins a actuacions al Finlàndia Hall de Hèlsinki, al Purcell Room del Southbank Centre de Londres o al Kitara Hall a Sapporo.

Petri Kumela ha estat escoltat en nombrosos festivals i en moltes sèries de concerts i ha estat solista amb orquestres com l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Finlandesa, Simfònica de Galícia, Orquestra de Cambra de Lapònia, Kymi Sinfonietta, Tapiola Sinfonietta, Orquestra Barroca de Finlàndia, Oulu Sinfonia i Orquestra de Cambra d’Ostrobotnia, amb els directors Ann-Maria Helsing, Juha Kangas, Massimo Lambertini, Rumon Gamba, Hannu Lintu, Ari Rasilainen, Yasuo Shinozaki, Dima Slobodeniouk, Dalia Stasevska i John Storgårds. També és un músic de cambra extremadament actiu, actuant amb Avanti!, Uusinta, Defunensemble, Insomni, Tampere Raw i molts altres conjunts i músics.

Artista amb un compromís especial amb la música contemporània, Petri Kumela ha estrenat deu concerts per a guitarra i nombroses obres per a solista i de cambra, tant a Finlàndia com a l’estranger, de compositors com Kalevi Aho, Antti Auvinen, Olli Kortekangas, Minna Leinonen, Joachim F.W. Schneider, Poul Ruders, Riikka Talvitie, Lotta Wennäkoski i Pehr Henrik Nordgren.

Kumela va ser el director artístic de la sèrie de música de cambra dels Nordic Music Days 2013 i el festival Sound of Sipoo va començar sota la seva direcció el 2017. També és cocurador de la sèrie de concerts guanyadora del Premi Estatal de Música Hietsu is Happening!, i Hietsu clàssic.

Petri Kumela ensenya guitarra a l’Acadèmia Sibelius i a la Universitat Metropolia de Ciències Aplicades de Hèlsinki.

Petri Kumela

Guitarra

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.petrikumela.com
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.