Pablo Rus Broseta

Direcció

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.pablorusbroseta.com

Pablo Rus Broseta és un dels directors espanyols més valorats del circuit internacional. El 2015 va ser nomenat Director Assistent de la Simfònica de Seattle, i un any després va ser-ne el Director Associat fins a la temporada 18/19. Amb aquesta orquestra ha dirigit solistes com Itzhak Perlman, René Fleming o Joshua Bell. Fent-se càrrec d’una gran varietat de programes, ha dirigit monogràfics de Prokófiev, Xostakóvitx o Brahms.

Altres solistes amb què ha col·laborat aquestes últimes temporades han estat Beatrice Rana, Yo-Yo Ma, Edgar Moreau o Ingrid Fliter, per nomenar-ne alguns. Pablo Rus Broseta ha dirigit orquestres com la Simfònica de la BBC, Orchestre Les Siècles, Simfònica de Detroit, Orlando i Houston, Orquestra Filharmònica de Buenos Aires, Beethoven Orchester Bonn, Reial Orquestra Filharmònica de Lieja, Orquestra de la Comunitat Valenciana o el Ensemble Intercontemporain. Gaudeix d’una estreta relació amb orquestres com la Simfònica WDR de Colònia, la SWR de Stuttgart, l’Orquestra Simfònica de Porto Casa da Musica, Orquestra de València i l’Ensemble Modern Frankfurt.

Així mateix, ha estat convidat a dirigir en nombrosos festivals com el Klangspuren Schwaz, el Transart Festival de Bolzano, l’Strasbourg Festival Musica, el Donaueschinger Musiktage o el Festival Ensems de València.

El seu repertori abasta des de Händel fins a John Adams, centrant-se especialment en el gran repertori simfònic. Al llarg dels darrers anys ha tingut oportunitat de treballar de prop amb compositors com Wolfgang Rihm, Hans Zender, Thomas Adès, Magnus Lindberg, Francisco Coll o Pierre Boulez, de qui va rebre classes magistrals en el marc del Festival de Lucerna el 2011.

El 2018 va presentar el seu primer CD amb l’Orquestra Simfònica de Seattle (Canteloupe Music) amb música del compositor americà Michael Gordon. El 2022 va publicar el segon disc, amb música de Marc García Vitoria, juntament amb la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana i el viola Joaquín Riquelme.

A la temporada 19/20 debuta amb orquestres com l’Orquestra Simfònica del Principat d’Astúries (amb Simon Trcpeski), l’Orquestra Simfònica de Bilkent i torna a les temporades de l’Orquestra Simfònica del Porto Casa da Música, Nordwestdeutsche Philharmonie, Ensemble Modern Frank, etc.

Aquesta temporada 22/23 destaquen els compromisos amb la Simfònica de Galícia, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya o la Basel Simfonietta, entre d’altres.

Pablo Rus Broseta

Direcció

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.pablorusbroseta.com
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.