Pablo Ferrández© IGOR STUDIO

Pablo Ferrández

Violoncel

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.pabloferrandez.com

BIOGRAFIA

Premiat al XV International Tchaikovsky Competition i Premi Princesa de Girona 2018, Pablo Ferrández acaba de ser guardonat amb el prestigiós Opus Klassik Award al Jove Artista de l’Any, després de la publicació del seu primer àlbum amb SONY Classical, Reflections, treball que reflecteix les seves arrels musicals i les sorprenents similituds entre la música de Rússia i Espanya de principis del segle XX.

Elogiat per la seva autenticitat, Pablo Ferrández «ho té tot: …temple, nervi, expressivitat i autoritat de solista» (El País), «posseeix un magnetisme d’ídol POP, una tècnica superior i una musicalitat excitant» (LA Times) i continua la seva brillant carrera col·laborant amb artistes de renom i orquestres de prestigi internacional.

En les últimes temporades han destacat el seu debut al Hollywood Bowl amb la Filharmònica de Los Angeles i G. Dudamel, el seu debut amb l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera i D. Gatti, la col·laboració amb Anne-Sophie Mutter a Madrid i Oxford i la col·laboració amb Anne-Sophie Mutter, Khatia Buniatishvili i la Filharmònica de Londres.

En la temporada 21/22 destaquen els debuts amb l’Orquestra Santa Cecília, la Filharmònica Txeca, la Filharmònica de Seül, la Reial Orquestra Filharmònica de Londres i retorns amb la Simfònica de Basilea, l’Orquestra Nacional RTÉ de Dublín, la Filharmònica Arturo Toscanini, la Filharmònica Borusan, així com l’Orquestra Nacional d’Espanya, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya o l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, entre d’altres.

Pablo Ferrández apareixerà amb l’Orquestra Jove Nacional Russa sota la batuta de Gustavo Dudamel, amb Anne-Sophie Mutter i Daniil Trifonov, així com amb Anne-Sophie Mutter i la Filharmònica Txeca. A més, Ferrández girarà amb l’Academy of St. Martin in the Fields a Alemanya i Holanda. Serà també Artista a Residència de l’Orquestra de València.

Col·labora freqüentment amb artistes de la talla d’Anne-Sophie Mutter, Vadim Repin, Martha Argerich, Denis Kozhukhin, Gidon Kremer, Joshua Bell, Yuja Wang, Nikolai Lugansky, Beatrice Rana, Maxim Rysanov, Ray Chen, Alice Sara Ott, Elena Bash Luis del Valle i Sara Ferrández.

Nascut a Madrid el 1991, en una família de músics, Pablo va ingressar, amb només 13 anys, a la prestigiosa Escola Superior de Música Reina Sofia on va estudiar amb Natalia Shakhovskaya. Posteriorment va continuar els seus estudis a la Kronberg Academy, on s’ha format amb Frans Helmerson, gràcies a la Fundació Casals i a Joventuts Musicals de Madrid.

Toca un Stradivarius Lord Aylesford (1696) gràcies a la Nippon Music Foundation.

Pablo Ferrández

Violoncel

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.pabloferrandez.com
CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.