Orfeó Català

Cor

Propers esdeveniments
Ludovic Morlot
31 de maig i 1 i 2 de juny de 2024
LUCAS DEBARGUE, NÚRIA RIAL I LUDOVIC MORLOT
4, 5 i 6 d'octubre de 2024
ANNA PROHASKA I LUDOVIC MORLOT
25 de gener de 2025 · 20h
Web de l’artista
www.orfeocatala.cat

Pablo Larraz, director

És un dels cors amateurs de referència del país. Amb més de 125 anys d’història, va ser fundat el 1891 per Lluís Millet i Amadeu Vives per difondre el repertori coral català i universal amb la màxima excel·lència artística. Actualment, Pablo Larraz és el director, Montse Meneses és la subdirectora i Pau Casan és el pianista. Simon Halsey continua vinculat al cor com a principal director convidat i ambaixador dels cors del Palau. L’Orfeó Català té la seu al Palau de la Música Catalana, declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO.

Ha interpretat les obres corals més representatives i primeres audicions al nostre país de la Missa en Si menor de Bach o Les estacions de Haydn. Ha estat dirigit per primeres batutes internacionals: R. Strauss, P. Casals, Z. Mehta, M. Rostropóvitx, L. Maazel, D. Barenboim, S. Rattle i G. Dudamel, entre d’altres. Ha debutat a la Konzerthaus de Viena i a la Sala Gulbenkian de Lisboa i ha fet una gira per Itàlia amb la Mahler Chamber Orchestra, dirigits per D. Gatti. A Londres ha actuat al Royal Festival Hall (2015) i al Royal Albert Hall als Proms de la BBC en diverses edicions, dirigits sempre per S. Rattle. Ha fet gires per la Xina (2018) i per Europa, amb G. Dudamel (2019) i G. Gimeno (2021) a París i Luxemburg.

D’entre els projectes del cor d’aquesta temporada 2022-23, cal destacar la gira amb l’Orquestra Filharmònica de Berlín (abril-maig del 2023), dirigida per Kirill Petrenko, a Berlín (Berliner Philharmonie), Barcelona (Sagrada Família) i Madrid (Teatro Real), amb un programa dedicat a W. A. Mozart, i les actuacions al Palau de la Música Catalana amb l’Orquestra Simfònica de Bamberg, dirigida per Jakub Hrůša, amb la Berliner Messe d’Arvo Pärt; amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Marzena Diakun, amb Music in common time de Caroline Shaw, i amb l’OBC, amb l’estrena absoluta d’una obra per a cor sol de Jörg Widmann, que dirigirà el mateix compositor.

L’Orfeó Català rep el suport de mesoestetic®

Orfeó Català

Cor

Propers esdeveniments
Ludovic Morlot
31 de maig i 1 i 2 de juny de 2024
LUCAS DEBARGUE, NÚRIA RIAL I LUDOVIC MORLOT
4, 5 i 6 d'octubre de 2024
ANNA PROHASKA I LUDOVIC MORLOT
25 de gener de 2025 · 20h
Web de l’artista
www.orfeocatala.cat
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.