Octavi Rumbau© Andreu Romani

Octavi Rumbau

Composició

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.octavirumbau.com

Compositor barceloní convidat durant la temporada 2017-2018 a L’Auditori de Barcelona, el seu treball recent explora la intersecció entre instrument i electrònica, sent el pas de temps i l’alteració de la percepció dos elements centrals de la seva concepció musical.

Va rebre formació clàssica com a pianista i va iniciar els seus estudis de composició a Barcelona amb Enric Palomar i Agustí Charles. Posteriorment, es va traslladar a París per estudiar amb Yoshihisa Taïra, Frédéric Durieux i Denis Cohen, obtenint els dos darrers els premis de composició i d’orquestració al Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa de París.

Les seves obres han estat interpretades en nombrosos concerts, encontres i festivals d’arreu d’Europa i Amèrica del Nord. Ha rebut encàrrecs de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, la Fundació Tàpies, ME_MMIX, Bcn216, CrossingLines, Festival d’Òpera de Butxaca, UMS’n JIP/Festival Mixtur, Duo Links, Laps ensemble, Rémi Durupt, Miguel-Ángel Lorente, Víctor de la Rosa i Miquel Bernat, i ha col·laborat amb l’Ensemble Multilatérale, Taller Sonoro, Spanish Brass Luur Metalls, Funktion, Orchestre de la Lorraine, Orquestra de les Illes Balears, Alberto Menchén, Jan Gerdes, Miquel Bernat, Erica Wise i Philippe Spiesser, entre d’altres.

Entre les distincions rebudes destaca el XXXVIII Premi Reina Sofía de Composició Musical, l’any 2021, així com el premi Concurs de Composició Frederic Mompou, el premi Concurs de Composició Dolors Calvet i Prat, el Premi “Concurso de Composición Colegio de España y del Instituto de las Artes Escénicas y de la Música” (INAEM), l’ajuda per a creadors de la Fundació Phonos i el premi Berliner Opernpreis. El seu treball també l’ha dut a rebre el recolzament de diferents institucions, entre les quals la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Cultura espanyol.

Part de la seva música ha estat gravada pel segell discogràfic Neu Records: Pendular motion (2021).

Actualment, és professor al departament de composició al Conservatori Superior de Música del Liceu.

Octavi Rumbau

Composició

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.octavirumbau.com
CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.