Núria Rial

Soprano

Propers esdeveniments
LUCAS DEBARGUE, NÚRIA RIAL I LUDOVIC MORLOT
4, 5 i 6 d'octubre de 2024
Web de l’artista
www.nuriarial.com

BIOGRAFIA

Admirada per la seva puresa i lluminositat vocal, la naturalitat i emotivitat del seu cant, i l’elegància del seu fraseig, Núria Rial és una de les veus més paradigmàtiques del repertori barroc i clàssic dels últims anys. Els seus interessos artístics inclouen també la música del Romanticisme i els segles XX i XXI, la fusió amb estils com el jazz o el flamenc, el diàleg amb altres disciplines o expressions musicals com el lied i l’òpera. Ha actuat sota la batuta de directors com R. Jacobs o I. Fischer i directors d’escena com P. Sellars, en teatres com la Monnaie, Staatsoper unter den Linden, Teatre dels Camps Elisis, Teatre de Gènova, Teatre Carlo Felice de Gènova o Teatre Real de Madrid, interpretant rols de tan ampli espectre com Euridice de Monteverdi, Pamina de Mozart, o Núria a Ainadamar d’O. Golijov.

Formada a Basilea amb K. Widmar, actua habitualment a les principals sales de concert i festivals europeus com el de Salzburg, el de Lucerna o el Festival Bach de Leipzig, amb directors com Antonini, Bonizzoni, Capuano, Cummings, Currentzis, Fischer, Goodwin, Hengelbrock , Jacobs, Leonhardt, Marriner, Minkowski o Pinnock, i és convidada amb regularitat per grups com Akademie für Alte Musik Berlin, Bach Stiftung St. Gallen, Balthassar Neumann Ensemble, Bayersiche Rundfunk München, Budapest Festival Orchestra, Cafè Zimmermann, Camerata Köln, Concerto Köln, Il Giardino Armonico, Il Pomo d’Oro, Kammerorchester Basel, L’Arpeggiata, Les Musiciens du Louvre, Orchestra of the Eighteenth Century, Stuttgart Kammerorchester o The English Concert.

La seva àmplia discografia, que inclou àlbums amb segells com Harmonia Mundi France i concerts per als canals Mezzo i Arte, ha estat premiada amb guardons com l’ Orphée d’Or el 2010, pel seu treball sobre les àries alemanyes de Händel amb Michael Oman i la Austrian Baroque Company, així com amb diversos premis als Echo Classical Music Awards (actualment Opus Klassik Awards) en diferents categories, com la de Jove Cantant de l’Any el 2009 o el premi al millor disc d’òpera pel seu CD sobre Telemann juntament amb la Kammerorchester Basel el 2012. El 2020 va guanyar el Premi OPUS KLASSIK en la categoria de Millor Disc Vocal pel seu treball Muera Cupido amb Accademia del Piacere i Fahmi Alqhai. Des del 2009 és artista exclusiva de SONY Classica.

Núria Rial

Soprano

Propers esdeveniments
LUCAS DEBARGUE, NÚRIA RIAL I LUDOVIC MORLOT
4, 5 i 6 d'octubre de 2024
Web de l’artista
www.nuriarial.com
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.