Niti Ranjan Biswas© Marco Borggreve

Niti Ranjan Biswas


L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.nitiranjan.com

Intèrpret de tabla resident a Amsterdam, la seva sòlida formació en la tradició de la tabla combinada amb la seva capacitat per incorporar influencies del jazz i d’arreu del món d’una manera significativa i innovadora l’han convertit en un dels més sol·licitats a Europa.

Nascut a Bangladesh, es va iniciar en la música a l’edat de cinc anys i a l’arribada a l’adolescència ja acompanyava els principals músics de Dacca. L’any 1993 va rebre una beca del govern de l’Índia per estudiar amb el mestre de tabla Sudhir Kumar Saxena i va complementar la seva formació amb el mestre Shri P.K. Shridhar.

Ha tocat amb alguns dels grans de la música clàssica índia, com Pt. Hariprasad Chaurasia , Niladrikumar, Kala Ramnath, Dhruba Ghosh, Pt. Budhaditya Mukherjee, Buddhadev Das Gupta, Pt. Rajan-Sajan Misra, així com amb formacions i artistes occidentals com Metropole Orchestra, Nederlands Blazers Ensemble, Concertgebouw Jazz Orchestra, Dutch National Ballet Orchestra, Terry Riley, Jan Akkerman, Hans Dulfer, The Analogues, Drums United, entre d’altres.

És professor de tabla a la Codarts de Rotterdam i al Conservatori d’Amsterdam. La seva manera accessible, sistemàtica i suggeridora de transmetre la complexa tradició d’aquest instrument atrau estudiants avançats d’arreu del món.

Niti Ranjan Biswas


L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.nitiranjan.com
CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.