Nikita Boriso-Glebsky

Violí

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
boriso-glebsky.info

Nikita Boriso-Glebsky, violinista belga-rus, va néixer l’any 1985 a Volgodonsk. La seva formació musical va començar al Conservatori Estatal de Moscou, on va estudiar amb el professor Eduard Grach i la professora associada Tatiana Berkul. Posteriorment, va perfeccionar les seves habilitats sota la tutela d’Augustin Dumay a la Chapelle Musicale Reine Elisabeth i d’Ana Chumachenko a l’Acadèmia Kronberg.

La seva trajectòria musical ha estat marcada per una sèrie de premis prestigiosos i actuacions amb algunes de les orquestres més reconegudes del món. L’any 2007, va aconseguir la medalla de plata i cinc premis especials al XIII Concurs Internacional Txaikovski, un fet que el va catapultar a l’escena internacional. A partir d’aquí, va començar a col·laborar amb les principals orquestres russes, com ara l’Orquestra Estatal de Rússia, la Filharmònica de Sant Petersburg, l’Orquestra Nacional Russa, la Jove Orquestra Nacional Simfònica de Rússia i l’Orquestra Simfònica del Teatre Mariïnsky.

Un altre punt d’inflexió important en la seva carrera va ser la victòria al Concurs Sibelius de Hèlsinki l’any 2010. Aquest guardó el va convertir en un convidat habitual a Finlàndia, participant regularment en festivals com el Festival de Música de Turku i el Festival de Música de Cambra de Kuhmo. A més, va actuar amb l’Orquestra de la Ràdio Finlandesa dirigida per Hannu Lintu a Moscou i Sant Petersburg en concerts dedicats al centenari de la independència de Finlàndia.

El 2010, va sumar un nou èxit a la seva col·lecció en guanyar el primer premi al Concurs Internacional Fritz Kreisler de Viena. Posteriorment, el juliol de 2021, va actuar al Wiener Konzerthaus com a part del “Quartet d’estrelles” amb Nikolai Lugansky, Narek Hakhnazaryan i Maxim Rysanov. Els triomfs en concursos internacionals a Mònaco, Brussel·les i Mont-real van obrir les portes a Nikita Boriso-Glebsky per actuar a les millors sales de concerts del món i col·laborar amb orquestres de primer nivell. Ha treballat amb directors com Dima Slobodeniouk, David Afkham, Jaime Martin, Sakari Oramo, Vasily Sinaisky, Vladimir Fedoseev i Klaus Mäkelä, entre d’altres.

Actualment, toca un violí creat pel lutier austríac Martin Schwalb l’any 2020, seguint el model del violí Guarneri del Gesù de 1744.

Nikita Boriso-Glebsky

Violí

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
boriso-glebsky.info
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.