Nicolas Altstaedt

Violoncel

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.nicolas-altstaedt.com

El violoncel·lista francoalemany Nicolas Altstaedt és un dels artistes més demandats i versàtils de l’actualitat.

Des del seu aclamat debut amb l’Orquestra Filharmònica de Viena i Gustavo Dudamel al Festival de Lucerna, actua amb les orquestres més reconegudes del món com la Simfònica de la Ràdio de Baviera, l’Orquestra del Festival de Budapest, l’Orquestra de la Tonhalle de Zuric, Filharmòniques de Londres, París, Seül i Munic, Simfòniques NHK de Tòquio i de Sidney, Orquestra Nacional de Washington i totes les orquestres de la BBC al costat d’Ivan Fischer, Sir Roger Norrington, François-Xavier Roth i Lahav Shani. També toca habitualment amb instruments d’època amb Il Giardino Armonico, Orchestre des Champs-Elysées, Academy of Ancient Music i directors com René Jacobs, Phillippe Herreweghe i Giovanni Antonini.

A la temporada 19/20 va ser Artista en Residència a l’Orquestra Simfònica de la SWR amb Teodor Currentzis i Artista Destacat a l’Alte Oper Frankfurt. A la 17/18 va estrenar l’aclamat Concert per a violoncel d’Esa-Pekka Salonen a Finlàndia, dirigit pel compositor i va ser “Artista en primer pla” al Concertgebouw d’Amsterdam. El 2012, va ser elegit per Gidon Kremer nou Director Artístic del Festival de Cambra de Lockenhaus i el 2014 Ádám Fischer li va demanar succeir-lo com a director artístic de la Haydn Philharmonie.

Com a director treballa assíduament amb les orquestres de cambra d’Escòcia i Munic, Orquestra Filharmònica de Radio France, Orquestra del segle XVIII i Les Violins du Roy. Entre els seus companys habituals en música de cambra figuren Janine Jansen, Lawrence Power, Alexander Lonquich, Jean Rondeau i el Quatuor Ébène.

Les seves col·laboracions amb els compositors Thomas Adès, Jörg Widmann, Wolfgang Rihm, Thomas Larcher, Fazil Say i Sofia Gubaidulina consoliden la seva reputació en el repertori contemporani.

La seva premiada discografia inclou els Concerts de C.P.E. Bach amb Jonathan Cohen i Arcangelo, Premi BBC Music Magazine 2017. El seu enregistrament per al Festival de Lockenhaus dedicat a Veress i Bartók va ser premi BBC Music Magazine 2020 i Premi Gramophone 2020.

Nicolas Altstaedt

Violoncel

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.nicolas-altstaedt.com
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.