Nicholas Collon

Direcció

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori

El director britànic Nicholas Collon és fundador i director titular de l’Aurora Orchestra i de l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Finlàndia, de la qual és el primer director no finès que ocupa aquest càrrec.

Se’l considera un comunicador nat, un programador innovador i un intèrpret d’alt nivell amb un ampli repertori. Sota la seva batuta, l’Aurora Orchestra ha guanyat notorietat pel seu repertori eclèctic i per interpretar simfonies senceres de memòria, a més de convertir-se en l’orquestra resident del Southbank Centre i actuar cada any als Proms de la BBC.

Collon es caracteritza per una conducció elegant, una intel·ligència musical perspicaç i una interpretació musical inspiradora. Va ser director titular de la Residentie Orkest entre el 2016 i el 2021, i director convidat principal de l’Orquestra de Minnesota i l’Orquestra Gürzenich entre el 2017 i el 2022. També ha rebut nombroses invitacions d’orquestres com la Filharmònica de la Ràdio dels Països Baixos, l’Orquestra Nacional de França, diverses orquestres simfòniques i moltes de les principals orquestres del Regne Unit.

L’estiu del 2022 va dirigir l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Finlàndia i l’Aurora Orchestra als Proms de la BBC. Durant la temporada 2022-2023 fa una gira per Alemanya amb les dues orquestres i recorre Suïssa amb l’Orquestra Güzernich.

El maig del 2022 el segell Ondine va publicar el seu primer enregistrament comercial: la Simfonia n. 7 i les suites de Kung Kristian II (El rei Cristià II) i Pelléas et Mélisande de Sibelius. La tardor del 2022 va publicar un disc que va ser distingit amb el Diapason d’Or. Amb l’Aurora Orchestra ha publicat enregistraments conceptuals avantguardistes per a Deutsche Grammophon (setembre del 2020) i Warner Classics.

Collon ha dirigit més de 200 obres noves i ha dirigit òperes a l’Òpera Nacional d’Anglaterra, l’Òpera de Colònia i Glyndebourne on Tour, entre d’altres. Violista de formació, també va estudiar orgue al Clare College de la Universitat de Cambridge.

Nicholas Collon

Direcció

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.