Miquel Bernat© Susana Neves

Miquel Bernat

Percussió

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.miquelbernat.com

Percussionista contemporani amb una extensa trajectòria, ha estat convidat a festivals i sales de concert com l’Òpera de París, la Cité de la Musique, el Festival Música d’Estrasburg, el Festival Radio France de Montpelier, el Barbican Center de Londres, l’Auditorio Teresa Carreño de Caracas, el Festival Darwin Guitarre, el Next Wave Festival de Brooklyn, el Festival de Hèlsinki i el Parco de la Música de Roma. Ha tocat amb orquestres com l’Orquestra Ciutat de Barcelona, la Royal Concertgebouw Orchestra així com amb ensembles de música contemporània com Ictus, Ictus Piano and Percussion Quartet, Trio Allures, Duo Contemporain, entre d’altres.

Format a València, Madrid, Brussel·les i Rotterdam, va guanyar el Premi Extraordinari de Final de Carrera al conservatori de Madrid. Va obtenir distincions com el Premi Especial de Percussió al Concurs Gaudeamus d’Holanda, el 2n premi al Concurs Aspen Nakamichi. L’any 2016, li va ser atorgat el premi Investigadors i Creadors Culturals de la Fundació BBVA, per la promoció de la col·lecció Estudis de Concert per a Marimba.

Ha realitzat nombroses col·laboracions com a solista, en les que ha estrenat obres com el Concert per a Marimba i 15 instruments de David del Puerto, Campos Magnéticos de Cesar Camarero, Night i Chalan de Mauricio Sotelo i el Concert per a percussió de Joan Guinjoan. També ha actuat amb diverses companyies de dansa, entre elles la ROSAS de la coreògrafa Anne Teresa de Keersmaeker.

Destaca per haver fundat Drumming Grupo de Percussão, que s’ha convertit en un dels principals conjunts de percussió del món, ampliant de manera única les interaccions entre música i altres formes d’art.

Ha estat professor als conservatoris de Rotterdam i Brussel·les i, actualment desenvolupa una intensa activitat pedagògica a l’Escola Superior de Música de Catalunya, a l’Escola Superior de Música do Porto i a la Universitat d’Aveiro. La seva trajectòria com a professor i conferenciant inclou participacions en el Curs d’estiu de Darmstadt, l’Instrumenta d’Oaxaca, el Curs Internacional d’estiu de Brasília, així com a altres universitats d’Argentina, Sud-àfrica, Estats Units, el Regne Unit i Austràlia.

Miquel Bernat

Percussió

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.miquelbernat.com
CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.