Marta Gardolińska© Bartek Barczyk

Marta Gardolinska

Direcció

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
martagardolinska.com

Amb una carrera meteòrica, Marta Gardolińska s’està convertint en una de les joves directores d’orquestra més interessants del panorama musical. Actualment és directora musical de l’Òpera Nacional de la Lorena i directora convidada principal de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya a partir de la temporada 22-23.

Gardolińska va aconseguir el reconeixement internacional el 2018 com a jove ajudant de direcció de l’Orquestra Simfònica de Bournemouth, posició en què va dirigir l’orquestra en dos concerts de subscripció molt aclamats. Gràcies a això, li van oferir una beca Dudamel amb la Filharmònica de los Angeles durant la temporada 19-20 que incloïa una invitació per ser segona directora de Gustavo Dudamel en l’enregistrament en directe de la Simfonia n.4 d’Ives per a Deutsche Grammophon, que els va valer un premi Grammy. Gardolińska va tornar a Los Angeles l’estiu passat per debutar amb l’orquestra al Hollywood Bowl i la van convidar immediatament a tornar-hi l’agost del 2022.

Al llarg de la temporada 21-22 Gardolińska va dirigir per primera vegada orquestres importants com l’Orquestra Simfònica de Londres, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca, l’Orquestra Simfònica de la Ciutat de Birmingham, l’Orquestra Nacional del Capitoli de Tolosa i la Royal Northern Sinfonia. Altres fites recents són el seu debut a París amb l’Orquestra de Cambra de París, la Reial Orquestra Nacional d’Escòcia, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Nacional Polonesa i l’Orquestra de Cambra d’Escòcia.

Aquesta temporada ha dirigit per primera vegada l’Orquestra Simfònica Nacional de Dinamarca, l’Orquestra Philharmonia i l’Orquestra Hallé.

Inspirada per l’experiència de cantar al cor de la seva escola i fascinada pels colors de la música simfònica, va voler estudiar direcció orquestral a la Universitat de Música Frederic Chopin de Varsòvia, la Universitat de Música i Arts Escèniques de Viena i va assistir a nombroses classes magistrals i tallers amb músics de la talla de Bernard Haitink, Peter Eötvös, Bertrand de Billy, György Kurtág i Marin Alsop.

Esdeveniments de l’artista

Marta Gardolinska

Direcció

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
martagardolinska.com
CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.