Marco Mezquida c_Mireia Miralles© Mireia Miralles

Marco Mezquida

Piano

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
marcomezquida.com

BIOGRAFIA

Marco Mezquida és una de les aparicions més brillants i prometedores en l’escena musical de la península en dècades. Ha estat escollit quatre vegades Músic de l’Any per l’Associació de Músics de Jazz i Moderna de Catalunya, ha presentat el seu concert de piano sol al Palau de la Música Catalana, un privilegi reservat a pianistes de molt recorregut i ha estat convocat per una interminable llista d’artistes de primer ordre per realitzar cds i concerts per tot el món.

Nascut a Menorca el 1987, es va llicenciar a l’ESMUC al 2009 i des de llavors ha gravat més de 50 discos amb els millors músics del país. Ha actuat en auditoris importants i clubs de jazz emblemàtics arreu del món, i ha presentat els seus projectes en festivals de 30 països de tot Europa, Amèrica del Nord i del Sud, Àsia i el nord d’Àfrica.

Destaquen els seus projectes Chicuelo & Marco Mezquida, Marco Mezquida & Els somnis de Ravel, MAP (Mezquida-Aurignac-Prats), el seu trio danès Pieris (Mezquida-Bodilsen-Andersen), els seus duets amb la Silvia Pérez Cruz, la Celeste Alías, n’Alfonso Vilallonga, Sol Picó, Pablo Selnik, Manel Fortià, Albert Bover… i els seus concerts a piano sol, format amb el que potencia tota la seva llibertat estètica i creativa com a improvisador i compositor.

Ha composat i gravat la música per a 4 produccions teatrals entre 2015-2017, 2 d’elles reeixides i premiades dirigides per Julio Manrique. Ha enregistrat música per a diversos curts i per a la televisió catalana (Jazz a l’Estudi) i ha actuat com a pianista solista amb orquestres de clàssica i big bands de jazz. Una desena de premis (Altaveu 2015, 2 premis Enderrock, 4 anys Músic de l’Any per l’AMJM de Catalunya, etc) jalonen la seva fulgurant carrera musical que combina amb la docència al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona i a l’Escola Superior d’Estudis Musicals.

Play de l’artista

Marco Mezquida

Piano

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
marcomezquida.com
CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.