Marc Bouchkov

Violí

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.bouchkov.com

Marc Bouchkov, violinista belga d’origen russoucraïnès, és un músic elegant amb una rectitud impecable que s’ha forjat una carrera internacional actuant per tot Europa amb orquestres i directors de primera fila. És un dels artistes més polifacètics i extraordinaris de la nova generació.

Ha actuat amb formacions com l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Frankfurt, sota la batuta de Christoph Eschenbach; la Reial Orquestra del Concertgebouw, dirigida per Mariss Jansons, i l’Orquestra Filharmònica de Munic, sota la direcció de Philippe Jordan. També ha tocat amb l’Orquestra Simfònica de la Ràdio del Nord d’Alemanya (NDR) d’Hamburg, l’Orquestra de la Ràdio de Hessen, l’Orquestra de la Tonhalle de Zuric, l’Orquestra Nacional de Bèlgica, l’Orquestra Simfònica Nacional de la RAI de Torí, l’Orquestra Simfònica del Teatre Mariïnski, l’Orquestra Simfònica de Stavanger, la Reial Orquestra Filharmònica de Lieja, l’Orquestra Filharmònica de Moscou, l’Orquestra Giuseppe Verdi de Milà i l’Orquestra de Cambra del Festival de Verbier, entre altres.

En les dues últimes temporades, Bouchkov ha actuat amb la Filharmònica de Munic, sota la direcció de Philippe Jordan; l’Orquestra Filharmònica de Brussel·les, dirigida per Nikolaj Szeps-Znaider; l’Orquestra de la Ràdio de Hessen, sota la batuta de Stanislav Kochanovsky, i l’Orquestra del Festival de Verbier, amb Gábor Takács-Nagy al capdavant. El 2021 el van convidar a actuar al Concertgebouw d’Amsterdam amb l’Orquestra Filharmònica dels Països Baixos sota la batuta de Ludovic Morlot i just després el van convidar a ser artista resident de l’orquestra durant la temporada 22-23.

L’evolució artística de Marc Bouchkov ha estat marcada per una sèrie de guardons internacionals. Va guanyar el primer premi al Concurs Internacional de Violí de Montreal i va obtenir la medalla de plata al Concurs Internacional Txaikovski en la categoria de violí. També va rebre el premi Music Masters de Londres i ha estat guardonat amb el premi musical de la Kulturstiftung (fundació cultural) de Dortmund.

Marc Bouchkov pertany a una família de violinistes. Va rebre les primeres classes de la mà del seu avi a l’edat de cinc anys. Més endavant va estudiar amb Claire Bernard i Boris Garlitsky. Amb Mihaela Martin, Bouchkov es va formar per ser jove solista en un postgrau a l’Acadèmia Kronberg. Des de l’octubre del 2018 és deixeble d’Eduard Wulfson.

Marc Bouchkov toca un violí Carlo i Michelangelo Bergonzi de 1742-1744 que Edwulstrad RMIC Ltd. li ha cedit en préstec privat.

Marc Bouchkov

Violí

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.bouchkov.com
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.