Lionel Bringuier© Simon Pauly

Lionel Bringuier

Direcció

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
lionelbringuier.com

BIOGRAFIA

Lionel Bringuier ha participat en un gran nombre de gires com a director convidat d’orquestres simfòniques i de cambra i teatres d’òpera d’arreu del món. La temporada 22-23 continuarà ocupant el càrrec d’artista associat a l’Òpera de Niça, la seva ciutat natal. Aquest nomenament extraordinari li brinda l’oportunitat d’elaborar una sèrie de programes especials que també dirigirà, així com de convidar alguns dels seus col·laboradors musicals més propers, que al llarg de la temporada 21-22 han estat Alina Pogostkina, Khatia Buniatishvili i Nicolas Bringuier, entre altres.

Molt cèlebre a tot Europa i director musical de l’Orquestra de la Tonhalle de Zuric entre el 2014 i el 2018, Bringuier també havia estat director de l’Orquestra Simfònica de Castella i Lleó a Valladolid, l’Orquestra de Bretanya i l’Ensemble Orchestral de París. Durant la temporada 22-23 dirigirà concerts amb l’Orquestra Nacional de Lilla, la Reial Orquestra Filharmònica de Lieja, la Filharmònica de Dresden, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Nacional Polonesa, l’Òpera de Göteborg, l’Orquestra de la Ràdio del Nord d’Alemanya (NDR) de Hannover, l’Orquestra Simfònica de la BBC, al Festival d’Ais de Provença amb l’Acadèmia Karajan de l’Orquestra Filharmònica de Berlín i la Reial Orquestra Filharmònica d’Estocolm.  

En els darrers deu anys, a seva tasca professional a l’Amèrica del Nord ha donat lloc a una estreta relació amb la Filharmònica de Los Angeles, així com amb les orquestres de Cleveland, Filadèlfia, Boston i San Francisco i la Filharmònica de Nova York. També ha treballat molt a l’Àsia, on ha dirigit amb freqüència la Simfònica de Tòquio i ha col·laborat amb les orquestres filharmòniques de Seül i Malàisia. El 2019 va tornar a Austràlia amb un programa de música russa al capdavant de l’Orquestra Simfònica de Sydney i va dirigir un programa francès amb l’Orquestra Simfònica d’Austràlia Occidental de Perth.

Bringuier col·labora periòdicament amb Yuja Wang, amb qui ha enregistrat el Concert per a piano de Ravel per al segell Deutsche Grammophon com a part d’un cicle complet de les obres del compositor. A més, ha enregistrat Chopin amb Nelson Freire (Deutsche Grammophon) i Saint-Saëns amb Renaud Capuçon i Gautier Capuçon (Erato), que també són col·laboradors habituals. Treballa estretament amb alguns dels millors instrumentistes del món, com ara Lisa Batiashvili, Anne-Sophie Mutter, Yefim Bronfman, Emmanuel Ax, Leif Ove Andsnes i Janine Jansen.

Bringuier prové d’una família de músics i va estudiar violoncel i direcció al Conservatori de París. Va guanyar el prestigiós Concurs Internacional de Joves Directors d’Orquestra de Besançon només un any després de graduar-se. S’interessa amb entusiasme per la formació, la promoció i el desenvolupament de les carreres dels directors i solistes emergents. El setembre del 2020 va formar part del jurat de La Maestra, el primer concurs internacional de direcció d’orquestres per a directores, i continua col·laborant amb les escoles de la seva ciutat natal, Niça, per introduir els infants en la música clàssica i les experiències orquestrals.

Bringuier va ser nomenat Cavaller de l’Orde Nacional del Mèrit pel Govern francès i ha estat guardonat amb la Medalla d’Or de l’Acadèmia Príncep Rainier III, per unanimitat i amb les felicitacions del jurat, i la Medalla d’Or de la Ciutat de Niça.

Lionel Bringuier

Direcció

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
lionelbringuier.com
CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.