Lina Tur Bonet

Violí

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.linaturbonet.com

BIOGRAFIA

Lloada per la premsa internacional pel seu virtuosisme, Lina Tur Bonet desenvolupa una carrera com a violinista i directora tan versàtil com artistal. La seva inesgotable curiositat permet interpretar i investigar un repertori que abasta més de 400 anys, des de Monteverdi fins a Kurtág, sempre amb els instruments originals.

Després de treballar des de molt jove amb molts dels artistes més reconeguts de la música barroca, romàntica i contemporània del moment, i dedicar-se com a solista a la interpretació i enregistrament tant dels grans compositors com de músiques inèdites, Lina Tur Bonet s’ha convertit ja en un referent, sent reclamada a tot el món com a solista i per agrupacions de primer ordre mundial.

Com a solista ha actuat en moltes de les sales més prestigioses d’Europa, així com al Musashino Hall de Tòquio, la Music Before 1800 de Nova York, el San Diego Early Music Festival, l’Usina del Arte de Buenos Aires o l’YMCA de Jerusalem. Els concerts on ha participat han estat enregistrats en nombroses ocasions per la BBC de Londres, RTVE, TV3, la ràdio i televisió alemanyes, les televisions d’Eslovènia, Croàcia, Bulgària, l’ORF austríaca i la NHK japonesa.

Ha estat convidada com a concertino per orquestres barroques i modernes com Il Complesso Barocco, Orquestra del Liceu de Barcelona, ​​Concert Köln, Clemencic Consort, Orquestra de Cambra de Mannheim, Bach Consort de Viena, Les Ambassadeurs, Hofkapelle Munic, Orquestra del Palau les Arts de València, l’Orquestra Simfònica de La Palmas, l’Orchestre d’Auvergne, l’Orquestra Nacional d’Espanya i nombrosos ensembles espanyols.

Ha dirigit l’Orquestra Vigo 430, l’Orquestra de Cambra de Menorca, l’Orquestra Ciutat d’Elx, la Cammerata, la Jerusalem Baroque Orchestra i la Camerata Villa Musica Mainz.

Va obtenir beques i premis internacionals com l’Alexander von Humboldt-Stiftung, Villa Musica Mainz, ÖAD Àustria, Fundació Sèneca, diversos premis de joventut, guardonada després amb el Premi Bonporti, el Beethoven Klaviertrio Wettbewerb o, en dues ocasions, premi de Joventuts Musicals d’Espanya. Premi Pro-Música Múrcia 2010 i Medalla d’Or de la ciutat d’Eivissa. És Magistra Artis per la Universitat de Música de Viena.

Els seus treballs discogràfics han rebut molt bones crítiques per part de les revistes més prestigioses del sector com Melómano, Scherzo, Ritmo, Diapason, Toccata, The Strad o la BBC Music Magazine. Han rebut també diversos premis GEMA així com un Diapason d’Or pel seu CD La Bellezza amb el seu ensemble MUSIca ALcheMIca. El seu últim llançament discogràfic Sonata Lunatica (Passacaille, 2020) va rebre la “E” de Scherzo i les 5 estrelles de la Ràdio de Berliner.

Lina Tur Bonet

Violí

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.linaturbonet.com
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.