Lea Desandre

Mezzosoprano

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.leadesandre.com

Després d’un destacat debut al repertori mozartià com a Despina (Così fan tutte, de Mozart) al Festival de Salzburg del 2020, la mezzosoprano francoitaliana Lea Desandre ha consolidat al llarg de les temporades la seva afinitat amb el compositor austríac. Va presentar el seu debut com a Cherubino (Les noces de Fígaro de Mozart) al Festival d’Aix-en-Provence el 2021, i des de llavors ha actuat en prestigioses sales com l’Òpera de París, l’Òpera de Zuric, el Liceu de Barcelona o l’Òpera de Lausana. Arran del llançament d’Amazone, el seu primer àlbum en solitari per a Erato/Warner amb l’ensemble Jupiter de Thomas Dunford, ha actuat també a la Staatsoper de Berlín, la Philharmonie de París, el Carnegie Hall, la Philharmonie de Berlín, l’Òpera de Bordeus, la Filharmonia de l’Elba a Hamburg i al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

Aclamada com a Annio (La clemenza di Tito,de Mozart) el 2021 al Festival de Pentecosta de Salzburg, va actuar juntament amb John Eliot Gardiner a Les Nuits d’été de Berlioz i com a Despina (Così fan tutte,de Mozart) al Festival de Salzburg. Des del 2015, Lea Desandre ha destacat en nombrosos papers, com el d’Urbain (Les huguenots,de Meyerbeer) a l’Òpera de Ginebra, Rosina (El barber de Sevilla,de Rossini), Dido (Dido i Eneas,de Purcell), Alcione (Alcione,de Marais) a l’Opéra-Comique, Sesto (Juli Cèsar,de Händel), Valletto i Amore (La coronació de Popea,de Monteverdi) a Salzburg o La Messaggiera (Orfeu,de Monteverdi) a Nova York i Washington.

Lea Desandre va ser descoberta a l’edat de vint anys per William Christie. A partir de llavors, la seva carrera es va desenvolupar fins al punt de ser nomenada el 2017 Artista lírica revelació a les Victoires de la Musique Classique i nominada a la categoria d’Artista lírica a l’edició del 2021. Desandre va estudiar a Venècia amb Sara Mingardo i es va formar durant dotze anys en dansa clàssica.

Lea Desandre ha estat convidada a cantar amb prestigiosos directors i músics, com Gustavo Dudamel, Thomas Hengelbrock, Myung Whun Chung, Joana Mallwitz, William Christie, Sir John Eliot Gardiner, Enrique Mazzola, Raphaël Pichon, Marc Minkowski i Emmanuelle Haïm, així com amb altres directors de renom, com Barrie Kosky, Christof Loy, Jan Lauwers, Lotte de Beer, Netia Jones, Jossi Wieler, Sergio Morabito, James Gray o Jean-Yves Ruf.

Els seus concerts i recitals l’han portat per tot el món: el Wigmore Hall, el Mozarteum de Salzburg, el Musikverein de Viena, el Walt Disney Concert Hall de Los Angeles, el Théâtre des Champs Elysées, la Philharmonie de París, l’Òpera de Bordeus, l’Òpera de Sydney, l’Òpera de Ginebra i la Sala Simfònica de Xangai.

Molt vinculada a la música de cambra, ofereix amb regularitat concerts amb Thomas Dunford i el seu Ensemble Jupiter. La seva versatilitat musical també l’ha portat a revelar-se en un espectacle en solitari (un pastiche de Rameau) a l’Opéra-Comique, així com a la gran Gala Farinelli del Festival de Salzburg, al costat de Cecilia Bartoli.

Entre la seva discografia destaquen el recital en solitari per a Erato/Warner Amazone amb l’Ensemble Jupiter (Erato, 2021), Barricades amb Jean Rondeau i Thomas Dunford (Erato, 2020), Vivaldi amb l’Ensemble Jupiter (Alpha, 2019), Handel: Italian Cantatas amb Sabine Devieilhe, Emmanuelle Haïm i Le Concert d’Astrée (Erato, 2018) o també Cities amb Thibault Cauvin (Sony, 2018).

Lea Desandre

Mezzosoprano

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.leadesandre.com
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.