László Marosi© László Marosi

László Marosi

Direcció

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.laszlomarosi.com

Reconegut pels seus coetanis com el director dels directors, László Marosi gaudeix d’una carrera professional com a director de bandes de vent i orquestres a concerts, festivals, estudis de gravació i acadèmies a tot el món.

Nascut a Sarvar, Hongria, la seva educació musical va començar a l’edat de cinc anys i va continuar al Music Gymnasium, on es va especialitzar en piano i trombó. Va estudiar direcció a l’Acadèmia de Música Liszt amb Tamas Breitner, director de l’Òpera de Pecs.

Del 1982 al 1997, Marosi va treballar com a director de la Banda de l’Exèrcit Central Hongarès. Durant aquest període, va gravar diverses obres de Liszt i diversos compositors hongaresos contemporanis. També va dirigir el seu conjunt per a produccions de ràdio i televisió i va fer gires amb el grup per tot Europa. El seu llibre, La història de la música militar a Hongria des de 1741-1945, es va publicar el 2011. Marosi ha estat al capdavant de les gravacions comercials des del 1980 i ha aparegut en dotzenes d’àlbums.

La Unió de Compositors Hongaresos li va atorgar dues vegades el premi Artisjus. El 1998, va guanyar també el premi FAME al Mid-Europe Wind Music Festival a Schladming, Àustria, i el 2013, el Research Incentive Award (RIA) de la Universitat de Florida Central (UCF). Altres guardons que ha rebut són el Premi Roger Bobo de l’Associació Internacional de Tuba i Bombardino (2016), va ser nomenat Ambaixador per a Pau per part de Mil Milenios de Paz-Fundación Paz, Ecología i Arte – PEA/UNESCO d’Argentina, el premi Professor Honorari de la Universitat Istvan Szechenyi a Gyor, Hongria (2018) i Director Honorari de la Asociación Nacional de Bandas de Perú (2019).

Esdeveniments de l’artista

László Marosi

Direcció

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.laszlomarosi.com
CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.