Juan Manuel Gómez


L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori

Va començar a formar-se amb el seu pare i va continuar els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Sant Sebastià, amb les màximes qualificacions. Perfeccionà els seus coneixements amb prestigiosos professors com V. Zarzo, I. James, J. Molnar, E. Terwilliger i M. Hötzel.

És fundador de grups com: Sextet Edeta, Quinteto de viento Danzi, Iberian Brass o Bilbao Brass Quintet. Ha estat trompa principal d’agrupacions com Conjunto Barroco, Banda Municipal de Bilbao, Orquestra Simfònica de Navarra Pablo Sarasate, Orquestra d’Euskadi, Orquestra de Castella-Lleó, Orquestra Filharmònica del Mediterráneo, Orquesta Nacional de España, Orquestra de la Comunitat de Madrid, Orquestra de Granada, Orquestra Simfònica Ciutat d’Oviedo, Orquestra Filharmònica de Łodz (Polònia), Orquestra de Cluj (Romania), Mahler Chamber Orquestra, Orquestra Bandart i, recentment, ha estat convidat a actuar amb l’Orquestra Arturo Toscanini dirigida per Lorin Maazel i la Orquestra Mozart dirigida per Claudio Abbado.

Com a solista, ha interpretat concerts de Reinhold Glière, Richard Strauss, Benjamin Britten i Carl Maria von Weber amb l’Orquestra Simfònica de Bilbao, amb qui també va col·laborar al concert del seu 75è aniversari, interpretant la Simfonia Concertant de Mozart. Ha estat professor als Conservatoris Jesús Guridi de Vitòria, Municipal de Leioa i Andrés Isasi de Getxo.

Interessat pels instruments antics, estudia trompa natural, i en aquest camp, actua amb l’Orquestra Sa Nostra a Balears, Orquestres de Poznań i Wroclaw a Polònia i l’Ensemble I Barroquisti a Lugano.

Ha gravat el Concert per a trompa i banda de Luis Aramburu. Recentment, ha estrenat els Concerts per a trompa i banda “Edetano” de José M. García Montalt i “Lauro” de Muñoz. Ha tocat el Concert “Poseidón” per a trompa i banda de Hardy Mertens amb les Bandes de Bilbao, Vitòria, Badalona, ​​Municipal de Barcelona, ​​Municipal de Madrid i La Artística de Bunyol.

El 2006, va estrenar a Europa el Concert de John Williams amb la Simfònica de Bilbao sota la direcció del mestre Juanjo Mena, i va tornar a interpretar-lo el 2012 al Palau de la Música Catalana i l’Auditori de Lleida.

És músic de la Banda Primitiva de Llíria des de l’any 1981, pertany a la Banda Simfònica de Bilbao des del 1984 i n’és solista des del 1989. Des de la temporada 2010/11 és trompa solista de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Juan Manuel Gómez


L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.