Josep-Ramon Olivé© May Zircus

Josep-Ramon Olivé

Baríton

Propers esdeveniments
Josep-Ramón Olivé i Joseph Bastian
24 de febrer de 2024 · 20h
Josep-Ramón Olivé i Joseph Bastian
25 de febrer de 2024 · 19h
Ludovic Morlot
31 de maig i 1 i 2 de juny de 2024

BIOGRAFIA

Baríton nascut a Barcelona, rep la Medalla d’Or de la Guildhall School of Music & Drama de Londres el 2017, així com el 1r premi del Händel Singing Competition el 2015 i el 2n premi del Concurso Permanente de Juventudes Musicales de España el 2011. També és nominat Oxford Lieder Young Artist el 2015, forma part del projecte Le Jardin des Voix de William Christie i Les Arts Florissants el 2017 i és seleccionat ECHO Rising Star el 2018. Comença els estudis de violoncel, piano i cant a l’Escolania de Montserrat. Posteriorment estudia direcció coral i cant clàssic a l’Escola Superior de Música de Catalunya i continua la seva formació vocal a la Guildhall School de Londres amb el professor Rudolf Piernay.

Josep-Ramon Olivé ha col·laborat amb orquestres com Le Concert des Nations, Les Arts Florissants, Hespérion XXI, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, la London Händel Orchestra i L’Orchestra of the Age of Enlightenment, actuant a sales de concert i teatres com el Palau de la Música Catalana, L’Auditori de Barcelona, el Concertgebouw d’Amsterdam, la Elbphilharmonie d’Hamburg, el Gran Teatre del Liceu, la Philharmonie de París, el Musikverein i el Konzerthaus de Viena, el Wigmore Hall i el Barbican Hall de Londres, i el Tchaikovsky Concert Hall de Moscou, i sota la batuta de grans directors com Jordi Savall, William Christie, Kazushi Ono, Giampaolo Bisanti, John Fiore, Laurence Cummings, Josep Pons i Victor Pablo Pérez.

Entre els rols que ha representat hi figuren Il Conte (Mozart Le nozze di Figaro), Mercutio (Gounod Roméo et Juliette), Schaunard (Puccini La Bohème), Masetto (Mozart Don Giovanni), Tarquinius (Britten The Rape of Lucretia), Kuligin (Janacek Katia Kabanova), Maximilian (Bernstein Candide) i Orfeo (Monteverdi L’Orfeo) entre d’altres. En la vessant del lied ha cantat els cicles Die schöne Magelone de Brahms, Lieder eines fahrenden Gesellen i Rückert Lieder de Mahler, Die schöne Müllerin i Winterreise de Schubert, Dichterliebe de Schumann, Histoires Naturelles de Ravel, La bonne chanson de Fauré i An die ferne Geliebte de Beethoven, entre d’altres.

De l’activitat dels últims anys en destaquen l’estrena d’obres dels compositors Salvador Brotons, Josep Vila i Casañas, Albert Guinovart, Joan Magrané, Johan Duijck, Raquel García-Tomás, Laurence Osborn i Alberto García-Demestres.

Play de l’artista

Esdeveniments de l’artista

Josep-Ramon Olivé

Baríton

Propers esdeveniments
Josep-Ramón Olivé i Joseph Bastian
24 de febrer de 2024 · 20h
Josep-Ramón Olivé i Joseph Bastian
25 de febrer de 2024 · 19h
Ludovic Morlot
31 de maig i 1 i 2 de juny de 2024
CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.