Hagen Quartett© Harald Hoffmann

Hagen Quartett

Quartet de corda

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori

La inigualable carrera del Quartet Hagen, que abasta ja quatre dècades, va començar el 1981. Els primers anys van estar marcats per èxits en concursos i un contracte exclusiu amb la Deutsche Grammophon. El Quartet Hagen és membre honorari de la Konzerthaus de Viena des del 2012 i va rebre el Premi Concertgebouw el 2019.

La temporada 2022-2023, el Quartet Hagen interpretarà quartets de corda de Dmitri Xostakóvitx i Wolfgang Amadeus Mozart, seguint la seva dedicació intensa als dos compositors durant les dues últimes temporades.

A la Konzerthaus de Viena i al Wigmore Hall de Londres, el Quartet Hagen interpretarà els cicles de Mozart que no van poder tenir lloc els dos últims anys. A més de Mozart i Xostakóvitx, el quintet de corda de Schubert, amb Julia Hagen i Gautier Capuçon, també figura en alguns dels programes. Les gires 2022-2023 portaran el Quartet Hagen a Siena, Florència, Hamburg, Dortmund, etc. També actuaran de nou a Salzburg i a la Schubertiade de Schwarzenberg i Hohenems.

El repertori del quartet consisteix en programes combinats intel·ligentment que inclouen tota la història del quartet de corda, des de Haydn fins a Kurtág, i també manté i aprofundeix el contacte amb compositors de la seva generació. La col·laboració amb artistes com Nikolaus Harnoncourt (†) i György Kurtág és tan important per al Quartet Hagen com les actuacions conjuntes en concert amb Maurizio Pollini i Mitsuko Uchida, entre molts d’altres.

Per a un gran nombre de joves quartets de corda, el Quartet Hagen és un model a seguir quant a qualitat sonora, diversitat estilística, interacció i compromís seriós amb les obres i els compositors del seu gènere. Com a professors i mentors al Mozarteum de Salzburg, la Hochschule de Basilea i en classes magistrals internacionals, transmeten aquesta riquesa d’experiència als seus col·legues més joves.

El Quartet Hagen toca amb instruments antics de mestres italians.

Hagen Quartett

Quartet de corda

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.