Francesc Vicens Vidal© Francesc Vicens Vidal

Francesc Vicens Vidal

Ponent

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori

És musicòleg, professor-investigador a la Universitat de les Illes Balears i especialista en les músiques tradicionals de Mallorca. Va estudiar a les universitats de Barcelona (UAB) i Bolonya (DAMS) i posteriorment ha fet estades de recerca als Estats Units (Cuny, Nova York) i de docència a Itàlia (La Sapienza, Roma).

Des de fa vint anys estudia el Cant de la Sibil·la com a fenomen social i cultural viu. Entre les seves publicacions destaquen El Cant de la Sibil·la Patrimoni de la Humanitat (2013), El Cant de la Sibil·la a Mallorca (2012), La Sibil·la a les portes de la UNESCO (2010) o La Sibil·la i les Matines a Mallorca (2005) amb un equip coordinat per Jaume Ayats.

Aquest 2022 ha publicat La música que ve de Déu, una síntesi dels espais físics i espirituals on la música es manifesta per fer palès el fet religiós, i La Sibil·la després de la UNESCO. De patrimoni inmaterial a la reafirmació de la identitat, un estudi sobre les constants i els canvis d’aquesta tradició durant els darrers deu anys, ambdós per Lleonard Muntaner Editor.

Entre els anys 2009 i 2015 va ser designat pel Consell de Mallorca per redactar els informes de seguiment del Cant de la Sibil·la per la UNESCO al Llistat de Béns Immaterials de la Humanitat, i va ser membre de l’equip d’investigació La Sibila. Sonido. Imagen. Liturgia. Escena (UAB, 2012-2014) coordinat per Maricarmen Gómez Muntané.

Actualment, és membre del Consell Assessor de Cultura Popular del Consell de Mallorca en qualitat d’expert en la Sibil·la i se’l reconeix com una de les veus més acreditades sobre la matèria.

Francesc Vicens Vidal

Ponent

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.