Francesc Prat© Francesc Prat

Francesc Prat

Direcció

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori

BIOGRAFIA

Francesc Prat és un director d’orquestra i compositor que s’acosta a la música amb una mentalitat oberta i que reparteix el seu temps entre el repertori simfònic, l’òpera i la creació contemporània, per la que hi sent una particular afinitat. Aquest interès l’ha situat a l’escena de la música d’avui en dia, particularment a Suïssa i Espanya, i li ha permès dirigir projectes en esdeveniments tan diversos com el Lucerne Festival, ArtBasel, Berlinale o Festival Sónar de Barcelona.

Dins el camp operístic, ha estat assistent del director anglès Ivor Bolton al Teatro Real de Madrid, on va debutar el març del 2016 dirigint una funció de Das Liebesverbot de Wagner. També ha treballat a Theater Basel, Dutch National Opera, Neuköllner Opera Berlin, Teatro de la Zarzuela i Teatre Lliure de Barcelona. Recentment ha dirigit Die Zauberflöte al Theater Basel i Diàlegs de Tirant de Magrané al Liceu i al Festival de Peralada. També ha treballat a la DutchNational Opera o al Teatro de la Zarzuela.

Francesc Prat també col·labora regularment amb orquestres com la Sinfonieorchester Basel, Basel Sinfonietta, Nederlands Kamerorkest, Simfònica de la RTV d’Eslovènia, Simfònica de Barcelona, Sinfónica de Madrid, Simfònica de les Illes Balears i Orquestra de Cambra de l’Illa de Menorca.

Com a compositor, el seu catàleg inclou principalment música de cambra i obres per ensemble, que han estat premiades a Suïssa, Alemanya, Itàlia i Àustria. L’octubre de 2012, va estrenar la seva primera òpera a Basilea i el 2020 va escriure un monodrama estrenat al Liceu.

Francesc Prat inicia la seva formació musical a l’Escolania de Montserrat. Prossegueix els seus estudis d’oboè, piano i teoria al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Posteriorment, es gradua en oboè a la Musikhochschule Luzern, de composició a la Hochschule für Musik Basel/Musik-Akademie der Stadt Basel, i de direcció a la Zürcher Hochschule der Künste.

Francesc Prat

Direcció

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.