Ernest Martínez Izquierdo

Direcció

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori

Nascut a Barcelona (1962), és Director Honorari de l’Orquestra Simfònica de Navarra i principal Director Convidat de l’Ensemble Barcelona 216. Des del 2019, és Professor Convidat a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya a Barcelona).

Després de la seva formació musical a Barcelona i París, va iniciar la seva carrera com a director d’orquestra amb la creació del grup Barcelona 216. El 1988, va ser nomenat director assistent de l’Orquestra Nacional d’Espanya i l’any següent assistent de direcció de l’Ensemble Intercontemporain de París. De 2002 a 2006 va ser director titular i artístic de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

Ha dirigit les principals formacions espanyoles i internacionalment ha treballat amb orquestres com: les Simfòniques de Tòquio i Kyoto, la Simfònica de la Ràdio Finlandesa, la Filharmònica de Hèlsinki, l’Orquestra Nacional de Lió, la Filharmònica de Ràdio France o la Simfònica Municipal de São Paulo, entre d’altres, així com l’Ensemble Contemporain de Mont-real, l’Ensemble Modern de Frankfurt o l’Avanti! Chamber Orchestra.

Com a director d’òpera destaquen produccions a l’Òpera Nacional de Finlàndia, l’Òpera de Santa Fe (Estats Units), l’Òpera de Quebec (Canadà) o el Teatre del Capitol de Tolosa. El 2018, va dirigir les representacions d’Only the sound remains, l’última òpera de K. Saariaho, a l’Òpera de París, al Teatro Real de Madrid i al Lincoln Center de Nova.

Ha gravat per als segells Deutsche Grammophon, Telarc, Harmonia Mundi, Collegno, Ircam, Stradivarius i Naxos.

Entre els guardons rebuts destaquen el premi Ojo Crítico de Radio Nacional de España (1995) el premi Roland de Periodisme de Música Clàssica de Catalunya (2000), el premi Ciutat de Barcelona (2001), el Latin Grammy (2006) i el Diapason d’Or (2012).

Des del 2006 és membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. L’Estat de Finlàndia va atorgar-li la condecoració de Cavaller de l’Ordre de la Rosa Blanca de Finlàndia el 2018.

Ernest Martínez Izquierdo

Direcció

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.