Duncan Ward© Alan Kerr

Duncan Ward

Direcció

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.duncan-ward.co.uk

BIOGRAFIA

Duncan Ward és un dels directors més emocionants i versàtils de la seva generació, que treballa regularment amb els principals conjunts i teatres d’òpera del món. És director titular de la Filharmònica Zuidnederland i director musical de la Jove Orquestra Mediterrània, un càrrec nou creat pel Festival d’Ais de Provença.

Entre els seus compromisos recents, destaquen els seus debuts amb la Staatskapelle Dresden i l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Finesa i les actuacions amb l’Orquestra Simfònica de Londres, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera i l’Orquestra de París. Duncan té una relació regular amb l’Orquestra Filharmònica de Cambra Alemanya de Bremen i l’estiu del 2021 l’ha dirigit al Festival de Schleswig-Holstein i al Klosters Music. A més, recentment Duncan ha debutat amb l’Orquestra Filharmònica de Moscou i aquesta temporada tornarà a la Xina per dirigir l’Orquestra Filharmònica de la Xina i l’Orquestra Simfònica de Xangai per primera vegada. És aclamat sobretot pel seu ampli repertori, ja que se sent còmode amb conjunts d’instruments d’època, com la Balthasar Neumann Ensemble, i també amb especialistes en música contemporània, com ara Ensemble Modern i el Grup de Música Contemporània de Birmingham.

Durant la temporada 21-22 Duncan actuarà per primera vegada a l’Òpera del Rin, a Estrasburg, dirigint una nova producció de Così fan tutte i tornarà a l’Òpera de Colònia —on ja va dirigir l’estrena a Alemanya de Hamlet, de Brett Dean— per recuperar Die Zauberflöte (La flauta màgica). En el camp operístic destaquen l’estrena de Peter Grimes a la Xina; una nova producció de La Passion de Simone, de Saariaho, a l’Òpera Alemanya, i una versió de cambra de Manon Lescaut amb l’Orquestra Filharmònica de Berlin al Festival de Pasqua de Baden Baden, a més de diverses obres amb l’Òpera Nacional dels Països Baixos i Glyndebourne on Tour.

El 2006, Duncan va cofundar la WAM Foundation, que envia músics joves del Regne Unit a ensenyar música clàssica occidental a escoles de tota l’Índia. També està estretament relacionat amb l’organització benèfica sud-africana MIAGI. Al Regne Unit ha dirigit produccions molt aplaudides amb els músics sense llar de l’Òpera Streetwise, per exemple, als Jocs Olímpics de Londres 2012.

Com a compositor, va ser el guanyador del Jove Compositor de l’Any de la BBC. Les seves obres han estat interpretades i enregistrades per l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca, Magdalena Kozena, l’Orquestra Simfònica de Londres i l’Orquestra Nacional de Gal·les de la BBC.

Duncan Ward

Direcció

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
www.duncan-ward.co.uk
CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.