Denis Kozhukhin

Piano

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
deniskozhukhin.com

BIOGRAFIA

Guanyador del Primer Premi del Concurs Reina Elisabeth de Brussel·les el 2010 amb 23 anys, és considerat un dels millors pianistes de la seva generació.

Kozhukhin col·labora freqüentment amb moltes de les principals orquestres internacionals, com les Simfòniques de Londres, Chicago i San Francisco, les Filharmòniques d’Israel, Rotterdam i Londres, així com la Royal Concertgebouw Orchestra, Staatskapelle Berlin, l’Orquestra de Philadelphia o la Philharmonia Orch. També participa habitualment en festivals com el Verbier, Gstaadt, Grafenegg, Dresden, Tivoli, Jerusalem Chamber Music Festival, Intonations, Tsinandali i els Proms de la BBC.

Al llarg d’aquesta temporada torna a tocar amb agrupacions com l’Orquestra Philharmonia, la Fiharmònica d’Israel, la d’Oslo, la Royal Stockholm, la NDR Radiophilharmonie, la Simfònica Nacional RTE, l’Orquestra Filharmònica Royal de Liège i, a més, és artista en residència de l’OBC amb qui interpreta la integral de concerts per a piano de Rakhmàninov. També ofereix recitals com a solista al Chicago Symphony Hall, la Boulez Saal, la Koln Philharmonie, la Frankfurt Alte Oper i realitza una gira europea amb Janine Jansen.

El seu enregistrament més recent, les Variacions simfòniques de César Franck amb la Filharmònica de Luxemburg dirigida per Gustavo Gimeno, va ser editat per Pentatone el 2020 i va obtenir els elogis de la crítica. El seu últim disc en solitari, que inclou les Cançons sense paraules de Mendelssohn i les Peces líriques de Grieg, va ser escollit Disc del mes per Gramophone i va obtenir una nominació als Opus Klassik Awards en les categories de Disc solista i Instrumentalista de l’any.

Kozhukhin és sovint convidat als festivals més reconeguts i col·labora amb artistes com Janine Jansen, Jörg Widmann, Julian Rachlin, Vadim Repin, Leonides Kavakos, Michael Barenboim, Vilde Frang, Renaud i Gautier Capuçon, Elena Bashkirova, Radovan Vlatkovic, Em Alisa Weilerstein, Nicolas Alstaedt, Julian Steckel, Pablo Ferrández i Alexandra Conunova, entre d’altres.

Nascut a Nizhni Novgorod, Rússia, el 1986 en una família de músics, Denis Kozhukhin va començar els seus estudis de piano als cinc anys amb la seva mare. Més tard, va ingressar a l’Escola de Música Balakirev, on va ser alumne de Natalia Fish. Del 2000 al 2007, va estudiar a l’Escola de Música Reina Sofia de Madrid, amb Dmitri Bashkirov i Claudio Martinez-Mehner. Va completar la seva formació a l’Acadèmia de Piano del Llac Como amb Fou Ts’ong, Stanislav Yudenitch, Peter Frankl, Boris Berman, Charles Rosen i Andreas Staier i, amb Kirill Gerstein, a Stuttgart.

Durant els darrers anys, el seu mentor ha estat Daniel Barenboim.

Denis Kozhukhin

Piano

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
deniskozhukhin.com
CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.