Cor Francesc Valls

Cor

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
corfrancescvalls.org

El Cor Francesc Valls, constituït per un grup estable de vuit a dotze cantants professionals, va ser fundat el novembre del 2003 per tal de participar regularment en les misses conventuals de la Catedral de Barcelona, amb el nom de Francesc Valls (1671-1747), en homenatge a qui en fou mestre de capella i un dels màxims exponents de la música barroca peninsular.

El treball del Cor combina la interpretació de la polifonia religiosa de tots els temps i obres inèdites conservades als arxius capitulars, que s’introdueixen novament dins la litúrgia amb un variat repertori setmanal de motets. L’exemple més rellevant el trobaríem en el Cant de la Sibil·la, peça per a la qual s’ha reconstituït la litúrgia i vestuari del segle XVI, i s’utilitza la partitura original del segle XV.

El Cor Francesc Valls, sota la direcció de Pere Lluís Biosca, també participa setmanalment en les misses internacionals de la Basílica de la Sagrada Família, on desenvolupa un repertori específic de música sacra per a cor i orgue, del barroc a l’actualitat.

D’entre la seva activitat en concerts i actes públics, destaquen l’òpera Hangman, Hangman al Gran Teatre del Liceu 2007, el concert de Quaresma 2013 a Montserrat, l’actuació al Festival de Pasqua de Cervera 2014, el Cant de la Sibil·la al Duomo de Milà i el Messies de Händel a la Sagrada Família el 2015. També ha interpretat el Llibre Vermell de Montserrat al Festival de Rudolstadt (Turíngia), l’òpera Dido i Eneas de Purcell al Teatre Principal de Maó, i el Rèquiem de Mozart conjuntament amb l’Orquestra Camera Musicae. Participa regularment en els principals festivals nacionals.

Dels enregistraments realitzats durant els darrers anys en destaquen el documental El cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona, 2021 (Marc Castañé – Åkerblom Studio), presentat al Festival In-Edit; El cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona, 2014 (Columna Música), disc guardonat amb el Premi Enderrock 2015 de la crítica al millor disc de música antiga; Mestres de Capella de la Catedral de Barcelona, 2012 (la mà de guido) i Misses i motets de Joan Cererols, 2007 (la mà de guido).

Conservatori_Liceu

Cor Francesc Valls

Cor

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
Web de l’artista
corfrancescvalls.org
CARREGANT…
Calendari sessions
Sessions del dia

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.