Carles Belda© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Licence terms: https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/

Carles Belda

Acordió

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori

BIOGRAFIA

Nascut a Sabadell,  va estudiar música clàssica de petit. Dels 6 anys fins al 18, amb treballs, va enllestir-ne el grau elemental, amb el piano com a instrument.

Als 20 anys, li va aparèixer un diatònic en un mercat de vell. Aleshores, sota el mestratge de Mestre Marimon, es titulà a l’AMPT del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya com a Mestre d’Acordió Diatònic. En aquella època tocava amb conjunts de ball folk, com ara Blat Segat i Correfolk, i amb altres com La Txaranga Revoltosa, especialitzada en tex-mex.

Al tombant de segle, amb Pomada, una petita formació de caire basc però amb flaires caribenyes, va enregistrar el Disc 1, amb la producció de Mestre Batllés. L’àlbum va rebre el premi al millor disc de folk per part de la revista Enderrock. En aquella mateixa època es va iniciar en la glosa, especialment en la modalitat dels “garrotins”. Un àmbit en què ha estat professor i en el qual encara fa tallers als instituts i escoles del país.

Poc després, amb altres artistatges musicals del país (Marcel Caselles, Joan Reig, Titot, Peptoni Rubió i David Rossell), formà Mesclat, colla de rock-folk en la qual milità diverses temporades.

Més endavant, amb la mateixa voluntat de reprendre i vitalitzar el nostre patrimoni musical, va muntar El Belda i el conjunt Badabadoc, quartet de rock clàssic que, amb ritmes caribenys, revisitava el cançoner català.

Ja més recentment, amb Carles Sanjosé, Jordi Casadessús i Colma Bertran –sota la iniciativa del Festival Càntut–, ha teixit l’espectacle/disc Càntut, que també ha rebut diversos premis (Teresa Rebull de la Fira Mediterrània, Premi Enderrock).

Actualment, actua sol amb el diatònic, com ara amb el Romanç de les històries naturals, basat en la novel·la d’en Joan Perucho, o bé en petit comitè, amb Jaume Arnella, Joan Garriga o Marc Serrats, i amb la versió musicada per Joan Díaz del Bestiari de Carné.

Carles Belda

Acordió

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.