Calefax Reed Quintet© Sarah Wijzenbeek

Calefax Reed Quintet

Ensemble

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori

Calefax és un grup de cinc músics de canya units per una passió comuna. Durant 35 anys han estat aclamats als Països Baixos i a l’estranger pel seu virtuosisme, els seus arranjaments brillants i la seva posada en escena innovadora. Són els inventors d’un gènere completament nou, el quintet de canyes, que serveix d’inspiració a joves instrumentistes de vent de tot el món que segueixen els seus passos. Calefax es pot definir com un conjunt clàssic amb mentalitat pop.

Els programes de Calefax es presenten amb un esperit aventurer, amb un repertori enormement variat que inclou des de l’any 1100 fins a l’actualitat. Interpreten els seus propis arranjaments i composicions de nou encàrrec per a la combinació d’oboè, clarinet, saxòfon, clarinet baix i fagot. Calefax rep influències de la música del món, el jazz i la improvisació de les seves innombrables gires internacionals i col·laboracions amb desenes de músics, com el pianista Jean-Yves Thibaudet, la cantant Nora Fischer, el trompetista Eric Vloeimans, la violinista Liza Ferschtman, el clarinetista Kinan Azmeh i el grup Nederlands Kamerkoor. Calefax també col·labora regularment amb artistes d’altres disciplines, com el creador teatral Boukje Schweigman i el videoartista Jaap Drupsteen.

A tot el món s’han format quintets de canya que segueixen l’exemple de Calefax. El grup reforça el seu paper pioner publicant partitures dels seus arranjaments amb el nom de Calefax Edition. Calefax va més enllà i crea un laboratori d’inspiració amb el seu festival anual PA: un popurri de gestes musicals, amb incursions a altres disciplines artístiques i un concurs de compositors.

Calefax ha publicat 19 CD amb el prestigiós segell PENTATONE, el segell alemany MDG i el seu propi segell RIOJA Records. Tots els enregistraments han estat aclamats per la premsa internacional. L’octubre del 2015 es va publicar un llibre sobre els 30 anys d’història del conjunt titulat Calefax and the Kaleidoscope, que va escriure el presentador de ràdio Lex Bohlmeijer.

Calefax Reed Quintet

Ensemble

L’artista no té cap esdeveniment programat a L’Auditori
CARREGANT…

Formulari enviat correctament!

El formulari s'ha enviat correctament. Ens posarem en contacte per correu electrònic o telèfon.